Çocuklar Gülsün Diye Derneği 55. Anaokulunu 31 Ekim’de Şanlıurfa Siverek’te Açıyor

Türkiye’ye yeni anaokulları kazandırmaya devam eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve başkanı Gülben Ergen, 31 Ekim’de açılacak anaokulunu, yapılacak töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayacak.

Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan bölgelerine ve köylerine anaokulları kazandıran Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 55.anaokulunu afet bölgesi kapsamına alınan Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ndeki Karakeçi Köyü’nde açıyor. İnşaatın yapımını Bridge To Türkiye Fund’un üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye – BTF Anaokulu” ismi verilecek.

Karakeçi İlkokulu’nun bahçesine yapılan anaokulu 31 Ekim Perşembe günü açılacak. Okulun açılışına Şanlıurfa Valisi Sn. Hasan ŞILDAK, Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Bridge To Türkiye Fund temsilcileri ve devlet protokolü katılım sağlayacak. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği Çocuklar Gülsün Diye – BTF Anaokulu, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir ve Antalya-Konyaaltı, Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Eskişehir, Ordu-Kumru ve Diyarbakır, Denizli, Siirt ve Niğde, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay-Kırıkhan, Hatay İskenderun, Adıyaman Gölbaşı, Hatay-Samandağ, Malatya ve Adıyaman’da anaokulları kazandırdı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarına devam edecek.

Okul Adresi : Karakeçi İlkokulu Bahçesi

Karakeçi Mah. No:174/1 Siverek / Şanlıurfa

İletişim: Gönül Güvenir (0532 770 22 22)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’daki Jandarma Gösterisi İptal Edildi

Şanlıurfa Valiliği, Ankara ve çevre illerde etkili olan olumsuz hava koşullarının ulaşımı aksatması nedeniyle, 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 12 Nisan 2025 Cumartesi günü saat 14.00’te Balıklıgöl Amfi Tiyatro’da yapılması planlanan “Jandarma Merasim Birliği ve Jandarma Mehteran Birliği Gösterisi”nin iptal edildiğini duyurdu.

Başkan İnan’dan Engelliler Günü Mesajı

Viranşehir Belediye Başkanı Serhat Dicle İnan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

 Başkan Gülpınar’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla video mesaj yayınladı. Başkan Gülpınar, mesajında “Ramazan-ı Şerif’in rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra, Şanlıurfa halkı ile birlikte yeni bir bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Memur-Sen’den zam açıklaması: İşveren -Hakem kararını kabul etmiyoruz!

Toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında anlaşmaya varılamamasının ardından Hakem Kurulu’nun aldığı karar açıklandı. Verilen karara Memur-Sen’den yazılı açıklama geldi.