DEM Parti’li Ayan’dan mevsimlik tarım işçileri için Meclis araştırması talebi

  DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu.

Ayan, önergesinde mevsimlik tarım işçilerinin yıllardır barınma, sağlık, güvenlik ve çalışma hayatına ilişkin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Özellikle bölge illerinden Türkiye’nin farklı kentlerine tarım işçisi olarak giden vatandaşların düşük ücretlerle, sigortasız ve güvencesiz şekilde çalıştırıldığını ifade eden Ayan, Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan çadır alanındaki yaşam koşullarını örnek gösterdi.

Önergede, söz konusu alanda yaşayan işçilerin elektrik, hijyen ve güvenlik gibi temel hizmetlere erişimde sorun yaşadığı, kadın ve çocukların ise daha fazla risk altında bulunduğu kaydedildi.

Mevsimlik tarım işçilerinin önemli bir bölümünün uzun çalışma saatlerine rağmen insani koşullardan uzak ortamlarda yaşamlarını sürdürdüğünü savunan Ayan, bu sorunların çözümüne yönelik kapsamlı politikaların geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayan, mevsimlik tarım işçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

(RHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bakan Çiftçi: Biz suçlunun peşini sınırda bırakmayız

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Yunanistan’daki temasları kapsamında Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Michalis Chrisochoidis ile bir araya geldi.

Tanal: Sınavda Gelecek Çalındı, Suçlu Dışarda

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda adalet sistemine sert tepki gösterdi.

Akçakale’de telefon dolandırıcılığı operasyonu: Şüpheliler mısır tarlasında yakalandı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı yaptıkları değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyonda 3 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda cep telefonu, SIM kart, uyuşturucu madde ve sahte adli belge ele geçirildi.

Siber suçlara yönelik operasyonlarda 198 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 gün içinde siber suçlarla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 198 şüphelinin yakalandığını, yaklaşık 189 milyon 87 bin TL değerinde para ve mal varlığına el konulduğunu açıkladı.