DEVA Partili Karal: Her Nemrut’a karşı bir İbrahim her Firavun’a karşı bir Musa doğmuştur

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, savaş ve zulüm politikalarına karşı yaptığı konuşmada dikkat çeken mesajlar verdi.

Savaşın kazananı olmayan, kaybedeni her zaman insan olan kanlı bir hesaplaşma olduğunu vurgulayan Karal, “Tarih bu acı hakikati bize defalarca göstermiştir. Babil’ den Endülüs’e, Halep’ten Saraybosna’ya, Şatila’dan Gazze’ye kadar her çatışmanın ardında bir çocuğun gözyaşı, bir annenin çığlığı ve insanlığın çöküşü saklıdır. Ama her karanlık çağda hakikatin izinden yürüyenler de çıkmıştır. Zulüm varsa, ona karşı direnen bir irade de mutlaka vardır. Her çağ kendi Firavun’unu, kendi Nemrut’unu doğurmuş; ama her çağda bir Musa, bir İbrahim çıkıp zulmü n ve ateşin karşısında durmayı bilmiştir. Biz, işte o iradenin mirasçılarıyız.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Karal, Anadolu’nun insan merkezli medeniyet anlayışına atıfta bulundu. Karal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Anadolu’nun bize öğrettiği hakikat budur: Nice badirelerden geçmiş, sayısız sınavdan alnının akıyla çıkmış; ama her defasında barışı, merhameti ve adaleti rehber edinmişizdir. Mevlana’nın hikmetiyle, Hacı Bektaş’ın irfanıyla, Yunus Emre’nin diliyle yoğrulmuş bir millet olarak; nice badirelerden geçmiş ama her seferinde barışı, merhameti ve adaleti seçmişizdir. Biz, ‘Kim haksız yere bir cana kıyarsa bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ buyruğunu kendine ilke edinen bir anlayışın mensuplarıyız. Susmanın vebal olduğu yerde sessiz kalmayız. Hakkı savunmak bizim için sadece bir siyasal duruş değil, insanlık borcudur.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonu şampiyonu oldu

Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, küme düşme hattındaki rakibi Antalyaspor’u konuk etti.

Şanlıurfaspor’dan Sert Tepki: Şanlıurfa Halkının Hakkı Gasp Edilmiştir!

Şanlıurfaspor Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği seyircisiz oynama cezasına ve Tahkim Kurulu’nun kararı onamasına sert tepki gösterdi.

Hakkari’de“Narkokapan-13” operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari’de düzenlenen “Narkokapan-13” operasyonunda 175,5 kilogram esrar ele geçirildiğini ve zehir taciri yabancı uyruklu 2 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

AKABE Sanayii’nden 95A Hattı Çağrısı: “Bizim Sitemize de Uğrasın”

ŞANLIURFA – Büyükşehir Belediyesi’nin Eyyübiye–OSB arasında hizmete alacağı 95A hattı, şehirde memnuniyet oluştururken, AKABE (Evren) Sanayi Sitesi esnafından da önemli bir talep yükseldi.