Efendi Derneği, Bayram hazırlıklarını tamamladı

Efendi Derneği, Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Bayram hazırlık tamamladı.

Dernek, Ramazan boyunca özellikle medresedeki hafız talebelere ve mazlum coğrafyalardaki Müslümanlara yönelik çeşitli yardım ve destek faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu faaliyetler arasında iftar sofraları düzenlemek, ümmet sofraları hazırlamak, her gün farklı bir mahallede iftarlık dağıtmak ve sokakta kalanlara yardım eli uzatmak öne çıkan başlıklardı.

Ramazan boyunca Efendi Derneği, medresedeki hafız talebelere özel iftar sofraları hazırlayarak onların manevi ve fiziki ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledi. Bu sayede talebeler hem dini eğitimlerine devam edebildiler hem de iftarlarını güzel bir ortamda açma imkanı buldular. Ayrıca dernek, mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimize destek olmak amacıyla ümmet sofraları düzenledi. Bu sofralarda, ihtiyaç sahipleri için gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri temin edilerek onların Bayram coşkusunu paylaşıldı.

Gönül kardeşliğini en güzel şekilde yansıtan Efendi Derneği, Ramazan boyunca sokakta kalanlara da yardım eli uzattı. Yiyecek, içecek ve giyecek gibi temel ihtiyaçları karşılayarak bu insanların da Bayram sevincine ortak olmalarını sağladı. Ayrıca dernek, hafız talebelerine Bayramlık ve harçlık dağıtarak onların sevinçlerine ortak oldu ve onları motive etti.

Bu güzel Bayram hazırlıkları ve yardımlar, Efendi Derneği’nin toplum nezdindeki önemini ve etkisini bir kez daha gösterdi. Dernek, sadece dini eğitim ve kültürel faaliyetlerle değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plana çıkarak topluma değer katan bir kuruluş olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Dernek yetkilisi Muhammed bey; Ramazan boyunca iftar sofralarında buluşarak, ümmet sofralarında paylaşarak, mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, gönül kardeşliğini ve dayanışmayı en güzel şekilde yaşadık. Hafız talebelerimize Bayramlık ve harçlık dağıtarak, onların sevinçlerine ortak olduk ve gelecekleri için destek olduk.

Bu güzel süreci birlikte geçirmemize vesile olan tüm hayırseverlere ve destekçilere teşekkür ediyoruz. Bizlere bu imkanı sunan Rabbimize hamdolsun. Gelecek dönemde de daha nice güzellikleri birlikte gerçekleştirmeyi diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısı iptal edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 14 Ocak’ta Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan aday tanıtım toplantısının iptal edildiğini duyurdu.

8 il için sarı kodlu uyarı

İSTANBUL – İçişleri Bakanlığı, gök gürültülü sağanak nedeniyle yarın 8 il için “sarı” kod uyarısında bulundu.

İmralı Heyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi 30 Ekim’e ertelendi

ANKARA- İmralı Heyeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı görüşme 30 Ekim’e ertelendi.

Şanlıurfa’da pompa fiyatları yenilendi: Motorinde şaşırtan indirim

Şanlıurfa’da akaryakıt pompa fiyatlarında değişikliğe gidildi. Motorin fiyatlarına yapılan 4 lira 35 kuruşluk indirim gece yarısından itibaren satışlara yansıdı.