Erken teşhis ile sağlığına kavuştu

HAYAT KURTARAN MÜDAHALE

 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesine kalp çarpıntısı şikâyetiyle başvuran 20 yaşındaki hastaya Kardiyoloji aritmi ekibince konulan erken teşhisi ve yapılan müdahalesiyle sağlığına kavuşan hasta, Kardiyoloji Anabilim Dalı aritmi ekibine teşekkür etti.

 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi ekibi üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Beğenç Taşcanov, tetkiklerinde ilaç tedavisine cevap vermeyen sık ventriküler extra atımları olan hastaya 3 boyutlu elektroanatomik haritalama sonrası başarılı ablasyon işlemi yaptıklarını, hastanın poliklinik kontrollerinde hastanın şikayetlerinin geçtiği ve ritim holterinde ventriküler extra atımlarının olmadığını gördüklerini belirtti.

 

Özellikle kalp çarpıntısı ile kendini gösteren ritim bozuklukları, hem günlük yaşamı hem de kişinin geleceğini tehlikeye atan durumlardandır. Hem kalp çarpıntısı hem de ritim bozukluklarını iyileştirmek için birtakım tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden biri de ablasyon tedavisidir. Ablasyon, anormal kalp ritmini düzeltmek amaçlı anormal elektrik sinyallerini engelleyerek, ortadan kaldırmaya yönelik uygulanan bir prosedürdür.

 

“KENDİMİ ARTIK ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM”

 

Ablasyon tedavisi ile yaşadığı rahatsızlığın sona erdiğini ve bu nedenle kendini çok iyi hissettiğini dile getiren Hıdır Taşkaya isimli hasta, “Lise dönemlerinden bu yana çarpıntılarım sürekli oluyordu. Uzun suredir de bu çarpıntıların süresi uzamaya başlamıştı. Rahatsızlığım geçmeyince Kardiyoloji bölümüne başvurdum.  Yapılan tetkikler sonrasında Üniversite Hastanesi’nde ablasyon tedavisi oldum. Şu an çarpıntım yok, kendimi gayet iyi hissediyorum. Doktorum sağlığımın eski yaşantımdan daha iyi olacağını söyledi. İşlemden bu yana kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.

 

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan da böylesine önemli bir müdahalenin yapılmasından dolayı gururlu olduklarını belirterek, “Kalp rahatsızlıkları çok hayati risklerdir. Bu hastamıza yapılan müdahale ve hastamızın sağlığına kavuşması bizleri gururlandırdı. Hastanemizde artık bu tip hayati müdahaleleri yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Başta Doç. Dr. Mustafa Beğenç Taşcanov olmak üzere tüm Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığını ve aritmi ekibini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Siyasiler, LGS sınavına girecek öğrencilere başarı diledi

Siyasiler, yarın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Şanlıurfa da Temel Yenidoğan Bakım Eğitimleri devam ediyor

Prof. Dr. Esin Koç Şanlıurfa da Yenidoğan Bebeklerin Önemini vurguladı.

Eyyübiye Millet Bahçesi’nde Yaz Konserleri Başlıyor: Erdal Çap Şanlıurfalılarla Buluşacak

Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Konserleri’nin ilki bu akşam Eyyübiye Millet Bahçesi Millet Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Anadolu türkülerini Anadolu rock tarzında gitar eşliğinde yorumlayan sanatçı Erdal Çap, Şanlıurfalı müzikseverlerle buluşacak.

Suriyelilerin Geri Dönüşü Artarak Devam Ediyor: İçişleri Bakanı son verileri paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli” geri dönüşlerle ilgili son verileri paylaştı.