Eyyübiye Belediyesi Mobil Sağlık Tarama Aracı Görevde

Eyyübiye Belediyesi’nin 2021 yılında Japonya ve Türkiye arasındaki işbirliği kapsamında hibe olarak ilçeye kazandırdığı Mobil Sağlık Tarama Aracı, dört yıldan bu yana binlerce kişinin önleyici sağlık hizmetine ulaşmasını sağladı.

Öncelikle ilçe kırsalında yaşayan ve sağlık hizmetlerine erişim imkânı kısıtlı olan kadınlara ulaşmayı amaçlayan proje sayesinde, binlerce kadına jinekolojik ve genel sağlık taraması yapıldı. Kanser taraması sayesinde erken teşhis edilen çok sayıda riskli kadın, birinci derece sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

İlçe kırsalındaki mahallelerin yanı sıra merkez mahallelerde de dönem dönem sağlık taramaları gerçekleştiren sağlık personeli, son olarak Hacıbayram Mahallesi’nde konuşlandı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirdiği sağlık personeli aracılığıyla jinekolojik, genel sağlık ve kanser tarama hizmetleri burada yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak verilmeye başladı.

Rahatsızlıklarına rağmen sağlık kuruluşlarına gitme imkânı olmayan veya bunu ihmal eden çok sayıda vatandaş, mobil sağlık tarama aracı sayesinde önleyici sağlık hizmetleriyle tanıştı. Eyyübiye Belediyesi’nin sağladığı bu hizmetten büyük memnuniyet duyan vatandaşlar, Başkan Kuş’a ve projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde sekizinci ve son maçında Hollanda ekibi Twente’ye 1-0 mağlup oldu.

Kent Konseyi Üyelerinden Eş Başkan Serhat Dicle İnan’a Ziyaret

Viranşehir Kent Konseyi üyesi ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Kurt, Kent Konseyi üyeleri Halis Aktaş, Ramazan Kılıç ve Serdar Ekinci ile birlikte Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Serhat Dicle İnan’ı makamında ziyaret etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar’dan İsrail’e Tepki

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, İsrail yetkili makamları ve bazı Batılı politikacıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik itham, iftira ve hakaret içerikli açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Türkiye’nin En Zenginiydi! Feridun Geçgel’in Serveti Üç Ayda 2,1 Milyar Dolar Geriledi

Haziran ayında 5,3 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker’i geride bırakarak Türkiye’nin en zengin iş insanı olarak öne çıkan Şanlıurfalı iş insanı ve Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel’in serveti, Borsa İstanbul’daki sert düşüşlerin ardından 3,2 milyar dolara kadar geriledi.