Eyyübiye’de Kaçak İmalathaneye Baskın

 

Halk ve çevre sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerine aralıksız devam eden Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Eyyüpnebi Mahallesi’nde kaçak ve son derece kötü bir ortamda süt ürünleri üretimi yapan bir imalathaneye baskın yaptı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatları üzerine ilçe genelinde sürekli denetim ve kontrol faaliyetlerine devam eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Eyyüpnebi Mahallesi’nde günlük 500 kova kadar yoğurt, yağ ve peynir üretimi yaptığı belirlenen bir imalathaneye baskın yaptı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerinin de yer aldığı baskında, imalathanenin kaçak olarak işletildiği, son derece kirli ve sağlığa zarar verebilecek şekilde üretim yapıldığı belirlendi. İmalathanedeki gıda ürünlerine imha edilmek üzere el konurken, imalathane mühürlenerek ilgililer hakkında kanuni işlem başlatıldı.

İl geneline satış ve dağıtım yapan işletmelerin büyük çoğunluğunun yer aldığı Eyyübiye’de, tüm halkın sağlığını korumaya yönelik denetim ve kontrol faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü Uğur Yılmaz, yaptıkları kontrollerde Eyyüpnebi Mahallesi’nde bir kaçak imalathane tespit ettiklerini, son derece kötü bir ortamda günlük 500 kova kadar yoğurt üretimi yaptığı belirlenen imalathanedeki malzemelere el konularak, ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

MGM ülke genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 19 Eylül 2025 Cuma günü, ülke genelinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yaptı.

Eyüpoğlu ve Başak ‘tan Emniyet Müdürlüğüne Anlamlı Ziyaret

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri İbrahim Eyyüpoğlu, İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’u ziyaret etti.

YMP ilk il başkanlığını coşkuyla Şanlıurfa’da açtı.!

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, partisinin ilk il başkanlığını Şanlıurfa’da açtı. Coşku dolu açılışta Mutlu, “Düşünün, diğer partiler bir yılda – iki yılda sesini bile duyuramazken, biz sadece 20 günde 20 il kurduk. Bunun altında bu aziz milletimizin gücü yatıyor” ifadelerini kullandı.

Karal: Bu ülkede bir tane mutlu kesim olmaz mı faizden bol bol para kazananlardan başka

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın “Enflasyon uğruna Türkiye sanayisini feda ediyoruz, artık bıçak kemiğe dayandı” sözlerini değerlendirdi. Ekonomik sıkıntıların toplumun farklı kesimlerine ve üretim sektörüne yayıldığını belirten Karal, yüksek faiz ve finansman maliyetlerinin sanayiciyi de zor durumda bıraktığını söyledi.