Gaziantep için dev projeler: Şanlıurfa’nın da yüzü gülsün

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından duyurduğu büyük ulaşım projeleriyle Gaziantep trafiğine nefes aldıracak yeni adımlar atıyor. Şahin’in açıklamalarına göre, bu projeler tamamlandığında şehir içi trafik büyük ölçüde rahatlayacak.

 Ulaşım Projeleri ve Detaylar:

3250 Metrelik 2 Tünel: Şehrin farklı noktalarında inşa edilecek olan bu tüneller, mevcut trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak.

5 Yeni Köprülü Kavşak: Özellikle yoğun saatlerde trafiğin akıcı hale gelmesi amacıyla inşa edilecek köprülü kavşaklar, ulaşımı daha da kolaylaştıracak.

8.6 km Yeni Bağlantı Yolu: Şehir içi ulaşımı daha hızlı ve pratik bir hale getirmek amacıyla yeni bağlantı yolları yapılacak.

Fatma Şahin, projelerin tamamının Türk mühendisler tarafından gerçekleştirileceğini ve bu altyapı yatırımlarının Gaziantep’in çehresini değiştireceğini belirtti. Projelerin özellikle organize sanayi bölgesinde çalışan 250-300 bin kişinin günlük yolculuk sürelerini 1 buçuk saat kısaltması bekleniyor.

Projeler, Dülük Tüneli çevresinde başlayarak tüm şehrin ulaşım ağını modernize edecek şekilde tasarlandı. Gaziantep halkının uzun süredir beklediği bu projeler, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Başkan Şahin, projelerin en kısa sürede tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

Gaziantep için yapılan bu projeler, gözleri Şanlıurfa’nın yoğun trafik sorununa çevirdi. Şanlıurfalılar, benzer müjdeli haberlerin kendi şehirleri için de gelmesini umutla bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Gazze’de 10 günde 322 çocuk katledildi

UNICEF, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri saldırılarını yeniden başlattığı 18 Mart’tan bu yana en az 322 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti.

Tarihin Sıfır Noktasına Yoğun İlgi:1 Milyon 789 Bin Ziyaretçi

Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen ve medeniyetin kalbi Şanlıurfa’da bulunan Arkeoloji Müzesi, açılışının üzerinden geçen 10 yılda 1 milyon 789 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Ceylanpınar’da İzinsiz Kazı Yapan 3 Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kültür ve tabiat varlıklarının korunması kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, Ceylanpınar ilçesinde izinsiz kazı yaptığı belirlenen üç kişi suçüstü yakalandı.

Balıklıgöl,Tarihi Mekanlardaki Dilenci ve Tinerciler

Tarihi Mekanlarda ve Balıklıgöl’deki Dilenci ve Tinerciler…