Ghebreyesus: “Hastanelere, sağlık personeline ve hastalara yönelik saldırılar sona ermeli”

Ghebreyesus, DSÖ’nün Kuzey Gazze’deki Kamal Adwan Hastanesinin tahrip edilmesinden derin üzüntü duyduğunu ve bir çok sağlık çalışanının gözaltına alındığı bildirildi.

Gazze’deki sağlık sisteminin zaten çökmüş durumdaydı olduğunu ve başka bir hastanenin kaybının ciddi bir darbe olduğunu belirten Ghebreyesus, “Hastanelere, sağlık personeline ve hastalara yönelik saldırılar sona ermeli. Şimdi ateşkes.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

İran: Saldırılarda 230’dan fazla çocuk yaşamını yitirdi

İran Sağlık Bakanlığı, İsrail-ABD saldırılarında 1 ayda 230’dan fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini bin 800 çocuğun da yaralandığını bildirdi.

LGS 2026 giriş belgeleri açıklandı: Sınav yerleri e-okul’da görülebilecek

Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 13 Haziran 2026 tarihinde yapılacak “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav” için giriş bilgileri açıklandı.

Şanlıurfalıların DEDAŞ Mağduriyeti Sürüyor

Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar, uzun süredir DEDAŞ’ın (Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.) yarattığı mağduriyetlerle boğuşuyor.

Enderun Usulü Teravih Geleneği Haliliye’de Yaşatılacak

Haliliye Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze uzanan Enderun usulü teravih geleneğini Şanlıurfalılarla buluşturacak. Program, 6 Mart Cuma günü saat 19.45’te Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii’nde gerçekleştirilecek.