Gürlek: Ankara ve Osmaniye’de iki faili meçhul cinayet dosyasında şüpheliler tutuklandı

Adalet Bakanı Gürlek, faili meçhul suçlara ilişkin yürütülen soruşturma ve çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Gürlek’in verdiği bilgilere göre, 24 Nisan 2026’da kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda Cumhuriyet Başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatlarının çalışmaları sonucunda bugüne kadar 36 dosya aydınlatıldı. Bu dosyalarda 41 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında Ankara ve Osmaniye’de geçmiş yıllarda meydana gelen iki ayrı cinayet dosyasında da şüpheliler belirlendi.

Ankara’da 2015 yılında meydana gelen 3 kasten öldürme ve 6 kasten öldürmeye teşebbüs olayına ilişkin dosyalar yeniden incelendi.

Hasan Saygın, Muhsin Demirdirek ve Mustafa Çağmaoğlu’nun öldürüldüğü, 6 kişinin de öldürülmeye teşebbüs edildiği olaylara ilişkin beyanlar, HTS ve baz kayıtları ile şüphelinin olay dönemindeki hareketleri değerlendirildi.

Antalya’da meydana gelen benzer nitelikteki bir cinayet de soruşturma kapsamında incelendi. M.Ö.’nün 2015 yılı sonunda Ankara’dan ayrılmasının ardından benzer saldırıların sona erdiği bilgisi de soruşturma kapsamında değerlendirildi.

Halen başka bir cinayet suçundan cezaevinde bulunan M.Ö.’nün, Ankara’daki 3 cinayet ve 6 öldürmeye teşebbüs olayının şüphelisi olduğu tespit edildi.

M.Ö., 7 Ağustos 2026’da ifadesinin alınmasının ardından 3 kez kasten öldürme ve 6 kez kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı.

Osmaniye’de 13 Şubat 2019 tarihinde evlerinde öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyası da yeniden incelendi.

Soruşturma kapsamında olay yeri fotoğrafları, kayıp senet, tanık anlatımları, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile Plaka Tanıma Sistemi verileri yeniden değerlendirildi.

Şüpheli Y.K.’nın maktulle irtibatı, olay bölgesindeki baz kayıtları ve aracına ait giriş-çıkış kayıtlarının tespit edildiği bildirildi.

21 Ağustos’ta gözaltına alınan Y.K., çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Adalet Bakanı Gürlek, soruşturma ve çalışmaların ilgili kurumların koordinasyonuyla sürdürüldüğünü bildirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bozova SYDV’den personel alım ilanı

ŞANLIURFA – Bozova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), geçici statüde çalıştırılmak üzere 1 temizlik görevlisi ile 1 proje koordinatörü alımı gerçekleştirecek.

Şanlıurfa’da “Alo İhracat Destek Hattı” Protokol sözleşmesi imzalandı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında “Alo İhracat Destek Hattı” Protokol sözleşmesi imzalandı.

Hilvan,Ovacık Mahallesinde sathi asfalt çalışmaları tamamlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan’a bağlı Ovacık Mahallesinde sathi asfalt çalışmasını tamamladı.

Başkan Begit’in Paylaşımı Tartışma Yarattı: Spor Salonu Projesinin Asıl Yürütücüsü Bakanlık

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit’in sosyal medya hesabından yaptığı 1.500 kişilik kapalı spor salonu paylaşımı, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, yatırımın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülmesine rağmen paylaşım dilinin projenin Birecik Belediyesi’nin hizmeti olduğu izlenimini oluşturduğunu savundu.