Halk Oyunları Türkiye Finalleri Ödül Töreniyle Sona Erdi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen Kulüpler Arası Gençler Halk Oyunları Türkiye Finalleri, ödül töreniyle tamamlandı. Final programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, dereceye giren takımlar ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Şanlıurfa Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, 33 ilden 40 kulüp ve yaklaşık bin sporcu katıldı. Renkli görüntülere sahne olan final programı, düzenlemeli, düzenlemesiz, geleneksel erkek ve geleneksel karma kategorilerinde gerçekleştirildi. Şanlıurfalı vatandaşlar yarışmaya büyük ilgi göstererek genç sporculara destek verdi.

İki gün süren finallerin ardından dereceye giren takımlar şöyle sıralandı:

Düzenlemeli Kategori

1. Beşiktaş Oyun Spor Kulübü

2. Manisa Yunus Emre Belediyesi Spor Kulübü

3. Denizli Yaşar Saniye Gemici Spor Kulübü

Düzenlemesiz Kadınlar Kategorisi

1. Hakkâri Ters Lale Spor Kulübü

2. Hakkâri Endüstri Meslek Spor Kulübü

3. Uşak Karanfil Kültür Sanat Spor Kulübü

Geleneksel Erkekler Kategorisi

1. Menemen Kültür Spor Kulübü

2. Trabzon Akçaabat Belediyesi Spor Kulübü

3. Sivas Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü

Geleneksel Karma Kategorisi

1. Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi

2. Kocaeli Folklor Spor Kulübü

3. Artvin Hopa Belediyesi

Vali Şıldak: “Tüm Gençlerimiz Bizim İçin Birincidir”
Yarışmada dereceye giren takımlara ödüllerini takdim eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, tüm katılımcı gençleri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimizi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonumuzu, hakemlerimizi ve ŞURKAV’ı kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, ülkemizin renklerini oluşturan gençlerimizi yürekten alkışlıyorum. Onların hepsi bizim gönlümüzde birincidir. Bu çeşitlilik, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin en güzel örneğidir. Gelecek yıllarda da bu tür buluşmalarla bir araya gelmeyi temenni ediyorum.”

Final programına Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TEKNOFEST Güneydoğu’da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür plaketi

Şanlıurfa’da 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu’nun organizasyonuna katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür plaketi verildi.

81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne özel okullara yönelik “Sıkı Denetim” talimatı verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne özel okullara yönelik “Sıkı Denetim” talimatının verildiğini bildirdi.

Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığına vekalet işlemi Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Temmuz 2026 tarihinde Katar Devleti’ne gerçekleştireceği resmi ziyaret nedeniyle Cumhurbaşkanlığı görevine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.