Hamas, iki rehinenin daha cenazelerini iade etti

İsrail Başbakanlık Ofisi yaptığı açıklamada, İsrail’in Kızılhaç aracılığıyla rehinelerin cenazelerini içeren tabutları teslim aldığını ve cenazelerin resmi olarak teşhis edilmesini beklediğini belirtti.

Açıklamada, “İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), halkı hassasiyetle hareket etmeye ve resmi kimlik tespitini beklemeye çağırıyor. Bu tespitler öncelikle ölen rehinelerin ailelerine iletilecek.” denildi.

Çarşamba gecesi geri gönderilen iki cesedin rehine olduğu doğrulanırsa, bu, Gazze’ de hala19 kişinin kayıp olduğu anlamına gelecektir. Hamas, Gazze barış planının ilk aşaması kapsamında 28 ölü rehinenin tamamını geri vermekle yükümlüdür.

Ancak Hamas’ın silahlı kanadı yaptığı açıklamada, “Geri kalan cesetleri aramak ve geri getirmek için önemli çaba ve özel ekipman gerekiyor ve bu dosyayı kapatmak için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

15 Ramazan Dünya Yetimler Günü

Dünya üzerinde yaklaşık 1 milyar çocuk; yetim, öksüz, sosyal yetim ya da yoksulluk içerisinde yaşamını sürdürmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadelede işi sıkı tutuyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı kent genelinde 116 personel, 39 araç ile ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Karaköprü’de Ak Parti’ye katılımlar sürüyor

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye seçimlere yaklaşırken vatandaşların desteği her geçen gün artarken, diğer partilerde görev alan vatandaşlar AK Parti’ye katılarak Başkan Baydilli’ye destek veriyorlar