İBB ve Beylikdüzü’nde başkanvekilleri 26 Mart’ta seçilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, danışmanı Murat Ongun, İPA Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gökce, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın da aralarında bulunduğu 45 kişinin tutuklanmasına karar verilirken; 44 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklama kararlarının ardından Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın, İBB Başkanı İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık görevden uzaklaştırıldı. Şahan’ın yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen kayyım olarak atandı. İçişleri Bakanlığı, İBB ve Beylikdüzü’nde başkanvekili seçimi için tarih açıkladı. 

İstanbul Valiliği’nin açıklaması şöyle: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın İçişleri Bakanlığı tarafından geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırılmaları nedeniyle; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesi hükümleri uyarınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediye Meclislerinin Belediye Başkanı Vekilini seçmek üzere; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı salonunda 26.03.2025 Çarşamba günü saat 13.00’da, ⁠Beylikdüzü Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda 26.03.2025 Çarşamba günü saat 09.00’da toplanmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe ve kırsal mahallelere 250 yeni durak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde 250 yeni durak kurmak için çalışma başlattı.

Şanlıurfa’da diyetisyenden Kurban Bayramı için sağlıklı beslenme uyarısı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Suruç İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Diyetisyen Hatice Oğolday, Kurban Bayramı sürecinde sağlıklı beslenme konusunda vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Siverek Belediyesi Viranşehir için seferber oldu

Siverek Belediyesi yaşanan olumsuz hava şartlarından etkilenen komşu ilçesi Viranşehir’de yaraların sarılması için seferber oldu.

Ticaret Bakanlığı: 49 bin 791 firmaya 1,5 milyar TL tutarında idari para cezası uygulandı

Ticaret Bakanlığı, 2025 Yılı İlk Yarıyıl-6 Aylık Denetim Bilançosu’nu yayımladı.