İran’dan ABD’ye “öncelik” mesajı

Al Jazeera’nin haberine göre Aref, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmelerin sonucunun büyük ölçüde ABD’nin önceliklerine bağlı olduğunu ifade etti. ABD temsilcilerinin “Önce Amerika” yaklaşımına odaklanması halinde karşılıklı fayda sağlayacak bir anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Buna karşın Aref, “Önce İsrail” olarak tanımladığı bir yaklaşımın benimsenmesi durumunda anlaşma ihtimalinin ortadan kalkabileceği uyarısında bulundu. Böyle bir senaryoda İran’ın savunma kapasitesini daha da güçlendireceğini ifade eden Aref, bunun küresel düzeyde daha yüksek maliyetlere yol açabileceğini dile getirdi.

Açıklamada, müzakerelerin seyrine ilişkin belirsizliğin sürdüğü ve tarafların tutumunun sürecin sonucunda belirleyici olacağına işaret edildi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Tüysüz’den Şehir Hastanesi Karşısındaki Arazi İçin Yeşil Alan Çağrısı

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Ahmet Tüysüz, Şehir Hastanesi karşısında bulunan ve son günlerde kamuoyunda tartışılan araziyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başvurarak alanın yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak korunmasını istedi.

Karaköprü’de Gezici Kütüphane Çocuklarla Buluştu

Karaköprü Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü iş birliğinde, Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Parkta Buluşalım, Kütüphaneyle Tanışalım” projesi kapsamında gezici kütüphane, ilçedeki çocuklarla buluştu.

Siverek’te “Huzur-63” Uygulaması

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, kamu düzeninin sağlanması ve suçla mücadele kapsamında “Huzur-63 / Siverek Uygulaması” gerçekleştirildi.

Kalkan- 32 operasyonlarında 1.626 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde dün düzenlenen “Kalkan-32” operasyonlarında 13’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam, 55 göçmen kaçakçılığı organizatörün ve 1.626 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.