İsrail Gazze’ye saldırmaya devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçtiğimiz hafta Gazze’ de İsrail ordusunun çekileceği ve Hamas’ın silah bırakacağı yeni bir aşama konusunda anlaşma sağlandığını açıklamasına rağmen Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 7 ölü ve 23 yaralının getirildiğini açıkladı. 

Böylece İsrail’in ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda toplam can kaybının 73 bin 356’ya, yaralı sayısının da 174 bin 185’e yükseldiği belirtildi.

Gazze’de ‘ateşkesin’ yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025’ten bu yana İsrail’in saldırılarında 1230 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 76 kişi yaralandı, enkaz altından ise 804 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

MA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da 6 Şubat Asrın Felaketi Anma Programı Düzenlendi

Müdürlüğümüz MEB AKUB ekibi tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde bölgemizde meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları anma programı düzenlendi.

Özdağ: Selahattin Demirtaş önümüzdeki günlerde serbest bırakılacak

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Demirtaş’ın serbest bırakılacağını belirterek, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını ve devletin PKK ile pazarlık yapmasına karşı olduklarını söyledi.

Türkiye-Suriye sınırında RPG-7 Mermisi Yangına Neden Oldu

Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen bir çatışma sırasında seken bir RPG-7 mermisi, mayınlı araziye düşerek yangına yol açtı.

Coşkun,57.Egitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısıda Urfa’daki eğitim sorunlarını dile getirdi

Eğitim Bir Sen Sanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 57.Egitim-Bir-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısıda Şanlıurfa’daki eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.