İsrail’de resmen ‘savaş hali’ ilan edildi

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Dün gece Güvenlik Kabinesi, savaş durumunu ve bu amaçla önemli askeri adımların atılmasını onayladı.

Açıklamada, İsrail Devleti’ne Gazze Şeridi’nden başlatılan savaşın , 7 Ekim 2023 Cumartesi  saat 06:00’da başladığı aktarıldı.

Öte yandan Başbakan Benjamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde gerçekleştirilen geniş çaplı saldırılar sırasında Tel Aviv’deki Kirya’daki İsrail Hava Kuvvetleri Kontrol Merkezini ziyaret etti. Ziyarete Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar da katıldı.

Başbakan Netanyahu, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile konuştu.  Netanyahu, görüşmede  liderlerin İsrail’in gerektiğinde kendini savunma hakkına tam desteklerini açıkça ifade ettiğini belirtti.

Ayrıca Netanyahu, (Emekli) Tuğgeneral Gal Hirsch’i esirler ve kayıp kişiler için koordinatör olarak atadı. Tü m hükümet bakanlıklarının, Hirsch’ın bu konudaki direktiflerini uygulayacakları kaydedildi.

 

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Özel ve Kılıçdaroğlu tarafları karşı karşıya geldi

ANKARA – Özel ve Kılıçdaroğlu için Meclis’e gelen taraflar arasında gerginlik yaşandı. Özel’in destekçileri “Kurultay” çağrısı yaptı.

Trabzonspor: 4 – Gaziantep FK: 2

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 34. hafta maçında Gaziantep Futbol Kulübü’nü (FK) 4-2 mağlup etti.

Hilvan Belediyesi Eş Başkanları Halkla Bayramlaştı

Hilvan Belediyesi Eş Başkanları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil, Ramazan Bayramı dolayısıyla Hilvan Kent Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programında ilçe halkıyla bir araya geldi.

5 ildeki uyuşturucu operasyonlarında 346 şüpheli yakalandı

Jandarma Genel Komutanlığı, tarafından Adana, Balıkesir, Nevşehir, Çanakkale ve Bursa’da uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen narkotik operasyonlarında 346 şüphelinin yakalandığını açıkladı.