İstanbul merkezli 9 ilde “Kafes-44” operasyonu düzenlendi

Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri Türk Escobar lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın yaptığı silahlı organize suç örgütü ne yönelik “Kafes-44” operasyonları düzenlendiğini, operasyonlar sonucu Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile ABD tarafından İnterpol Kırmızı Bülteni ile aranan H.Y.N.’nin içerisinde bulunduğu silahlı organize suç örgütü üyesi 42 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Uluslararası boyutta uyuşturucu madde ticareti, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak suçlarına yönelik; ulusal ve uluslararası alanda uyuşturucu madde ticareti başta olmak üzere organize suç örgütü içerisinde kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle halen cezaevinde olan, silahlı organize suç örgütü elebaşılığını Ürfi Çetinkaya’nın yaptığı ve elebaşı Ürfi Çetinkaya ile yaklaşık 25 yıldır birlikte hareket eden ve halen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı görevini yürüten oğlu Rüstem Çetinkaya’nın da içerisinde bulunduğu suç örgütünün;

Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerinde ele geçen yaklaşık 13 TON, Türkiye’de ele geçen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları, etrafındaki şahıslarla beraber kendilerine ait gemi ve bazı ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları, elde ettikleri gelirleri ‘Havala’ yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirip; eşi, çocukları ve yakın akrabaları ile beraber yakınında olan şahıslar üzerinden kurup yönettikleri döviz büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.”

Bakan Yerlikaya, MASAK, Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ile koordine içerisinde yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarla süreç içerisinde; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, BAE, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke ile işbirliği yapıldığına değinerek, “Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve  çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Babacan: Yolsuzluk sadece rüşvetten ibaret değil

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yolsuzluk ve haksız kazanç kapsamına girdiğini belirttiği uygulamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karaköprü’de Spor Yatırımlarıyla Yeni Nesil Yetişiyor

Karaköprü Belediyesi’nin farklı spor branşlarında düzenlediği yaz kurslarını tamamlayan çocuklara belgeleri takdim edildi. Başkan Nihat Çiftçi, spor kültürünü ilçenin tüm mahallelerine yaymayı hedeflediklerini ifade etti.

Hilvan’da Verilen Sözler Bir Bir Yerine Getiriliyor

Hilvan Belediyesi yurttaşların daha güvenli, konforlu ve sağlıklı ulaşım imkânına kavuşması için ilçe genelinde yeni yol açma, yol yapım, bakım  ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“Savunmadan Sanata” Yarışmasında Derece Elde Eden Öğrenciler Ödüllendirildi

Bakanlık ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı iş birliğinde düzenlenen “Savunmadan Sanata” tasarım yarışmasında derece elde eden öğrenciler, İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından makamında kabul edildi.