İstanbul’da usulsüz reçete operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık suçlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi.

Operasyonda, liderliğini İ.G’nin, yöneticiliğini C.K. ve D.K. isimli şahısların yaptığı çıkar amaçlı suç örgütünün, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yerleşerek veri giriş elemanlarının da içinde bulunduğu simsar bir yapılanma oluşturdukları ortaya çıkarıldı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde örgüt faaliyeti çerçevesinde bazı çalışanlarla müşterek hareket ederek, hastaları hastaneye giriş yaptıkları andan itibaren takip ettikleri, hastane çalışanları gibi davranarak hastalara işlemlerinde yardımcı oldukları; bazı hastane çalışanlarını kullanarak bu hastalara piyasa fiyatları yüksek olan ilaçları fazladan reçete ettikleri ve anlaşmalı eczanelere yönlendirdikleri bu işlemlerden komisyon aldıkları belirlendi.

Hastaların bilgisi dışında reçetelere adet olarak fazla yazılan yüksek fiyatlı ve SGK’ya fatura edilen ilaçları müşterek hareket ettikleri eczanelerden temin ederek el altından üçüncü şahıslara sattıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları tespit edilen şahıslara yönelik İstanbul merkezli toplam 2 ilde yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 25 kişilik grup gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar, Fatih’te bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecek.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Akçakale Belediyesi ile İşçiler Arasında Uzlaşma Sağlanamadı :Grev kararı alındı

Akçakale Belediyesi ile belediyeye bağlı işçilerin sendikası arasında maaş zammı konusunda yaşanan anlaşmazlık, kamuoyunun gündemine oturdu. İşçi sendikası, en düşük işçi maaşının 52.000 TL ile 55.000 TL arasında olmasını talep ederken, belediye bu talebin mevcut mali imkanlarla karşılanamayacağını belirtti.

Karaköprü Belediyesi Yaz Tatilini Spora Dönüştürdü: 440 Öğrenci Eğitim Alıyor

ŞANLIURFA (RHA) – Karaköprü Belediyesi, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen çocuk ve gençleri sporla buluşturmaya devam ediyor. Doğukent Spor Kompleksi’nde düzenlenen ücretsiz yaz spor kurslarında 440 öğrenci, haftanın 6 günü uzman antrenörler eşliğinde eğitim görüyor. Tesiste aynı zamanda Türkiye derecesi elde eden sporcular da yeni şampiyonalara hazırlanıyor.

3 Kuşak Projesi’nde Aileler Aynı Sofrada Buluştu

Üç Kuşak Projesi, Hayatın En Kıymetli Üç Dönemini Aynı Sofrada Buluşturuyor

Şanlıurfa’ya Yeni Ormanlık Alanlar Kazandırılıyor

Şanlıurfa – Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Kentin yeşil alanlarını artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Karaköprü ilçesine bağlı Sancak Mahallesi’nde 51 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.