“Kalkan-35” operasyonlarında, 31 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen “Kalkan-35” operasyonlarında, 9’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 31 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 366.838 kişinin kimlik kontrolü nün yapıldığı denetimlerde 981 düzensiz göçmen yakalandığını açıkladı.

Türkiye’nin kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyen bir model sunduğunu belirten Bakan Yerlikaya, “Türkiye; göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele çalışmaları kapsamında metruk yerler, umuma açık eğlence mekanları, tır garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durakları ve istasyonlarında denetim yapıldığını belirtti.

Denetimlerde 26 bin 438 personel, 8 bin 412 ekip ile 5.396 noktada görev aldığını belirten Bakan Yerlikaya, toplamda 366.838 kişinin kimlik kontrolü yapıldığını ve 15 bin 250 yerin kontrol edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, bu kapsamda 4 bin 327 metruk bina, 7 bin 475 umuma açık yer, 461 terminal ve 2 bin 987 diğer yerin denetlendiğini ve tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri, jandarmayı, Sahil Güvenliği ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik etti.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’daki Uçuş İptalleri TBMM Gündeminde

Şanlıurfa’da son dönemde yaşanan uçuş iptalleri ve sefer sayılarının azaltılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yazılı soru önergesi sundu.

SGK’dan ‘yenidoğan çetesi’ açıklaması: Hastaneleri yalnızca mali yönden denetliyoruz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), “yenidoğan çetesi” soruşturmasında adı geçen hastanelerden SGK ile sözleşmesi bulunanlara yönelik incelemenin 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle yürütüldüğünü bildirdi.

Vali Yardımcıları ve Kaymakamlardan Bozova Kaymakamı Özdemir’e Ziyaret

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mesut Ateş, Harran Kaymakamı/Vali Yardımcısı Harun Reşit Han ve Derik Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Bozova Kaymakamı Reşit Özer Özdemir’i makamında ziyaret etti.

UEFA’dan Bitigen’e görev

UEFA, FIFA kokartlı hakem Abdulkadir Bitigen’e görev verdi.