Kılıçdaroğlu yönetiminin MYK’si belli oldu

“ Mutlak butlan” kararı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ekibini açıkladı. Göreve getirilen CHP Sözcüsü Müslim Sarı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarı, “Mutlak butlan” kararına istinaden CHP’nin hukuk tarafından belirlenmiş yetkili kurumları ve organları çalışmaya başladı” dedi. Sarı, “Kurulumuz Sayın Genel Başkanımızla beraber 19 arkadaşımızdan oluşuyor. 3 branş kurul olarak çalışacak. Sorumlu bir genel başkan yardımcısı olmayacak. Bunlar ekonomi politikaları, dış politika ve hukuk ve seçim işleri birimleri. Bu üç birim doğrudan genel başkana bağlı olarak yürütülecek. Onun dışında genel başkanımızın haricinde 18 kişilik bir genel başkan yardımcıları yani Merkez Yürütme Kurulumuz var” ifadelerini kullandı.  

Kılıçdaroğlu’nun MYK listesi şöyle: 

* Genel Sekreter Rıfat Nalbaltoğlu

* Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı

* Yurt içi örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal

* İdari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu

* Yurt dışı örgütlenmelerden sorumlu genel başkan yardımcısı Semra Dinçer

* Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Demir

* Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Erbay

* İşveren Sendikaları ve İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Can Polat

* Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necdet Saraç

* Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya

 *Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar

* Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek

* Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik

* AR-GE ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hakan Uyanık

* Bölgesel Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nevaf Bilek

* İşçi Sendikaları ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Demirci

*Sanayi ve Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan

* İnsan Hakları ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi.

MA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TÜİK- Güven endeksi perakende ticarette arttı, hizmet ve inşaatta azaldı

İstanbul, 21 Mayıs (Hibya) – Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2026 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre; perakende ticaret sektöründe artış gösterirken, hizmet ve inşaat sektörlerinde düşüş kaydetti.

Büyükşehir’den Öğrencilere Topraklı Ve Topraksız Sera Konularında Eğitim

 Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa’da Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Doğa Kardeşliği Projesi” kapsamında Akçakale ilçesindeki Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencilerine yönelik sera uygulama sahasına, teknik gezi düzenlendi.

TÜİK – Ticari süt işletmelerince Haziran’da 934 bin 745 ton inek sütü toplandı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9, Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 yükseldi.

Haliliye Müftülüğünden Mevlid-i Nebi Haftası Programı

Şanlıurfa Haliliye İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Hz. İbrahim Peygamber Camii’nde program düzenledi. Sabah namazının ardından 5 bin kişiye tirit ikram edildi.