Kısas Kültür Merkezi İle Kadınlar Hem Öğreniyor Hem Üretiyor

Haliliye Belediyesi’nin Kısas Mahallesinde hizmete sunduğu Kültür Merkezi yoğun ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası, Kültür Merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlandığı Kısas Kültür Merkezi, içerisinde yer alan kurslarıyla adeta bölgeye renk kazandırdı. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi gören Kısas Kültür Merkezi; Bağlama Kursu, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma Yazma Kursu ve Okuma Salonu ile bölge sakinlerinin kültürel alandaki ihtiyaçlarına yanıt oldu. Kadınlar, dikiş nakış ve el sanatları atölyesi ile el emeklerini esere dönüştürürken, aile ekonomilerine de katkı sunuyor. Yeni meslek öğrenme fırsatı bulan ve hobi kazanan kadın kursiyerler, keyifli zaman geçirdiklerini ifade ederek, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkürlerini iletti.

Kırmızı Kurdele Projesi kapsamında hizmet veren okuma yazma kursuyla da kadınlar, eğitmenler eşliğinde öğrenmeye devam ediyor. Kısaslı kadınların okuma yazma merakıyla dolan kurs, yoğun katılımla sürüyor. Çeşitli nedenlerle okuma yazmayı öğrenemediklerini ve Başkan Canpolat’ın kazandırdığı Kültür Merkezi sayesinde hayallerini gerçekleştirdiklerini kaydeden kadın kursiyerler, sunulan imkanlardan ötürü teşekkür ediyor.

Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise; Bağlama Kursu, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma Yazma Kursu ve Okuma Salonunun yer aldığı Kısas Kültür Merkezinde kayıtların devam ettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Yalçınkaya: “Adaylık sürecinde kirli senaryolar oynandı”

Ak Parti’den istifa eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, adaylık sürecinde yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Beğenmisiz, 153’e Şikâyet Et!”: Bir Otobüsten Şanlıurfa’nın Ulaşım Karnesi

Şanlıurfa’da toplu taşıma denince aklımıza önce kalabalık otobüsler, duraklarda bekleyen vatandaşlar, sıkışık trafik, sıcakta bunalan yolcular ve “Abe, bu otobüs ne zaman gelecek?” serzenişleri geliyor.

Trabzonspor 2-1 Pendikspor

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig 7. hafta maçında Pendikspor’u 2-1 mağlup etti.

Trafik kuralını ihlal eden binlerce sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 7 gününde yakın takip ve cep telefonu kullanımı nedeniyle trafik kuralını ihlal eden 16 bin 607 sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.