Köprü ve otoyol ücretlerine zam

Karayollları Genel Müdürlüğü (KGM), yeni yılda geçerli olacak zamlı köprü ve otoyol geçiş fiyatlarını açıkladı.

Buna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobil için en düşük geçiş ücreti 9 TL, en yüksek geçiş ücreti 84 TL, boğaz köprüleri tek yön otomobil geçiş ücreti ise 15 TL olarak belirlendi.

YİD projelerine ait köprülerin otomobil için geçiş ücretleri ise; Osmangazi Köprüsü’nde 290 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde 295 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 35 TL oldu.

KGM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Karayolları Genel Müdürlüğünce ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, 1 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir. Yönetmeliğe göre her yıl başında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)’ye göre düzenlenmesi gereken geçiş ücretlerinde; 2022 yılında Üretici Fiyat Endeksi’ndeki yüzde 97,72 oranındaki yükselişe rağmen düzenleme yapılmamış, mevcut geçiş ücretleri 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana uygulanmıştır.Otoyolların daha ekonomik, güvenli ve daha kısa sürede ulaşım imkânı sağlaması, boğaz köprülerine büyük bakım onarımların yapılarak servis ömürlerinin uzatılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar ile bakım-işletme maliyetlerindeki yükselmeler göz önüne alınarak;

Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretleri ortalama yüzde 76 oranında, YİD Modeli ile yapılarak özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri ortalama yüzde 50 oranında artırılmıştır.

Araç sınıflarına göre köprü geçiş ücret tarifeleri ekte verilmiş olup, detaylı bilgiler uygulama tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi www.kqm.qov.tr adresinde açıklanacaktır.”

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TEKNOFEST 2026 Öncesi Şanlıurfa’da Kritik Hazırlık Toplantısı

Şanlıurfa’da 2026 yılında düzenlenecek TEKNOFEST’e yönelik hazırlıklar kapsamında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda, organizasyon sürecine ilişkin yürütülen çalışmalar ayrıntılı şekilde ele alındı.

Başkan Canpolat ‘ın kazandırdığı proje esnafa nefes aldırdı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla mahalle sakinlerinin talebi yönünde Ahmet Yesevi Mahallesine kazandırılan kapalı semt pazarı esnafa nefes aldırdı.

Şanlıurfa’da 3’üncü Hudut Tugay Komutanlığı Kuruldu

Milli Savunma Bakanlığınca yürütülen yapılanma kapsamında, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Akçakale 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı, 3’üncü Hudut Tugay Komutanlığı olarak yeniden düzenlendi.

Şanlıurfa’da Geniş Kapsamlı Asayiş Uygulaması

Şanlıurfa genelinde İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamasında binlerce kişi ve iş yeri denetlenirken, aranan şahıs yakalandı, çok sayıda iş yerine işlem yapıldı.