Manisa Tarzanlar Bisiklet Grubu’ndan Cumhuriyet Bayramı’nda Göbeklitepe’ye Anlamlı Ziyaret

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, “Şiddete Yol Verme, Bisiklete Yol Ver” mottosuyla yola çıkan Manisa Tarzanlar Bisiklet Grubu, Cumhuriyet’in 101. yılını anlamlı bir mesajla kutladı. Manisa’dan Şanlıurfa’ya kadar süren toplam 1260 kilometrelik yolu beş gün boyunca pedal çevirerek kat eden 15 kişilik grup, barış ve sürdürülebilir yaşam vurgusu yaparak Göbeklitepe’ye ulaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Aksoy, Şanlıurfa’ya ulaşan grubu sıcak bir şekilde karşıladı ve Cumhuriyet Bayramı’nın simgesi olarak Türk bayrağını teslim aldı. Akşam saatlerinde ise bisikletli grup, Şanlıurfa sokaklarında Türk bayraklarıyla şehir turu yaparak Cumhuriyet coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşadı.

Bu anlamlı etkinlik, sporun toplumsal farkındalık yaratma gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Barış ve çevre duyarlılığına katkı sağlayan tüm sporculara ve organizatörlere teşekkür ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Sis-2 Operasyonu’nda 37 milyon liralık vergi kaybı önlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Sis-2 Operasyonu’nda 457 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 37 milyon liralık vergi kaybının önlendiğini duyurdu.

Yerelden Ulusala İnsan Hakları Mücadelesi Şanlıurfa’da Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa Barosu tarafından, AYHED ortaklığında yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Şanlıurfa Bölgesinde İnsan Hakları İhlallerine Karşı Hukuki Mücadele Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında “Yerelden Ulusala İnsan Hakları Mücadelesi: Barolar, STK’lar ve Ortak Savunuculuk” başlıklı bir sempozyum düzenlendi.

Şanlıurfa’da 12 saat su kesintisi yaşanacak

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Karaköprü ilçesi Seyrantepe (Maşuk) Mahallesi’nde bulunan mevcut içme suyu depoları ile DSİ tarafından inşa edilen içme suyu terfi merkezinin hat bağlantı çalışmaları nedeniyle su kesintisi yaşanacak.

Amedspor Akademi Seçmeleri sonuçları açıklandı

17 ili kapsayan Amedspor Akademi Seçmeleri tamamlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 49 aday, Amedspor Tesisleri’nde iki grup halinde 10 günlük kapsamlı değerlendirme programına alınacak.