Meclis Üyesi Yalçınkaya’dan Dikkat Çeken Çıkış: “Kamera Kayıtları Açıklansın”

Yalçınkaya, tartışmaların sona ermesi için olay gününe ve geriye dönük bir aylık gümrük kapısı kamera kayıtlarının incelenerek kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

Akçakale Belediye Meclis Üyesi Abdürrezzak Yalçınkaya, son günlerde Akçakale’nin ulusal gündemde yer alan haberlerle anılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

İlçenin adının sürekli olumsuz haberlerle Türkiye gündemine taşınmasının üzücü olduğunu belirten Yalçınkaya, yaşanan tartışmaların yalnızca bir kişiyi değil, Akçakale’nin itibarını da etkilediğini ifade etti.

Sınır kapısıyla ilgili kamuoyunda farklı iddiaların gündeme geldiğini ve bilgi kirliliği oluştuğunu savunan Yalçınkaya, bu tartışmaların sona erdirilmesi için resmî makamların devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Valilik ve Kaymakamlığa çağrıda bulunan Yalçınkaya, olayın yaşandığı güne ait ve geriye dönük bir aylık süreçteki gümrük kapısı kamera kayıtlarının incelenmesini ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Yalçınkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde ilçemizin adının sürekli olumsuz haberlerle Türkiye gündemine taşınması bizleri gerçekten üzüyor. Bu durumun zararı sadece bir kişiye değil, davamıza ve Akçakale’nin tamamına dokunuyor.

Sınır kapısıyla ilgili yapılan paylaşımlar ve oluşturulan bilgi kirliliğini sonlandırmanın tek bir yolu vardır. Valilik ve Kaymakamlık makamlarının olay gününe ve geriye dönük bir aya ait gümrük kapısı kamera kayıtlarını inceleyerek kamuoyuna resmî bir açıklama yapmasıdır. Maddi gerçeği ortaya çıkaracak ve tüm tartışmaları bıçak gibi kesecek bu net adımın en kısa sürede atılmasını bekliyor, konuyu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

Yalçınkaya’nın açıklaması, Akçakale Sınır Kapısı’yla ilgili son günlerde kamuoyunda yürütülen tartışmaların ardından geldi. Açıklamada dile getirilen taleplerin ilgili kurumlar tarafından nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bitki çaylarında hazırlama talimatı zorunlu hale geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, bitki çaylarının ambalajlarında hazırlama talimatı bulunmasını zorunlu hale getiren yeni bir düzenleme getirildiğini duyurdu.

İzmir’deki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

İzmir Valisi Süleyman Elban, Torbalı ilçesinde bir lokantada meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiğini açıkladı.

Şanlıurfa’da Basketbol Küçükler Mahalli Müsabakaları Sona Erdi

Şanlıurfa’da Okul Sporları kapsamında gerçekleştirilen Basketbol Küçükler Kız-Erkek mahalli müsabakaları, Şehit Şükrü Can Kayadibi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda tamamlandı.

Bakan Bayraktar: Türkiye bölgesel krizlerden daha güçlü çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin son yıllarda yaşanan bölgesel ve küresel krizlere rağmen dimdik ayakta olduğunu belirtti.