Mevsimlik İşçilere Sağlık Molası

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Biber Temizleme Alanlarında Kanser Taramaları ve Bağımlılıkla Mücadele Anlatıldı.

 

Şanlıurfa’da biber temizleme alanlarında çalışan vatandaşlara yönelik sağlık bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Özellikle sıcak havanın etkisinin yoğun olduğu ve acı biberin etkisinden daha fazla etkilenen kişilere ulaşılarak, kanser taramaları, sigarayı bırakma ve bağımlılıkla mücadele konularında bilgilendirmeler yapıldı.

 

Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Salih Tavur, yapılan çalışmayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

“İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Sağlıklı Hayat Merkezlerimizi tanıtmak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla sahada aktif çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle ilçe merkezine ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımıza ekiplerimizle birlikte giderek, onların ayağına hizmet götürüyoruz.

 

Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde; kanser taramaları, sigarayı bırakma danışmanlığı, bağımlılıkla mücadele hizmetleri, ağız ve diş sağlığı eğitimleri, psikolojik destek ve sosyal çalışmacı desteği sunulmaktadır.

 

Bugün de ekiplerimizle birlikte biber temizleme alanlarında çalışan vatandaşlarımızı ziyaret ederek, kanser taramaları başta olmak üzere bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda çeşitli bilgilendirmeler yaptık. Amacımız, toplumumuzda farkındalığı artırmak, vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmektir.”

 

Kanser taramalarının yaş gruplarına göre ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatan Dr. Tavur, şunları kaydetti:

                •             Meme kanseri taraması: 40-69 yaş arası kadınlara mamografi ile,

                •             Rahim ağzı kanseri taraması: 30-65 yaş arası kadınlara smear ve HPV testi ile,

                •             Kalın bağırsak (kolorektal) kanseri taraması: 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere gaitada gizli kan testi ile yapılmaktadır.

                                                                                                                                   

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

MasterChef’te “Kübbü’l Lebeniye” Urfa Değil Antep Yemeği Diye Sunuldu

Şanlıurfa’nın geleneksel lezzetlerinden olan ve kökeni Halep’e dayanan “Kübbü’l Lebeniye” yemeği, son dönemde Masterchef Türkiye programında gündeme geldi.

Uçaksavar Kavşağı’nda Otomobil Takla Attı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı.

Vali Hasan Şıldak’ın Muhtarlar Günü Mesajı

Muhtarlık müessesesi, yerel demokrasimizin en önemli yapı taşlarından biri olup, halkımızla devletimiz arasında güçlü ve pratik bir bağ olarak önemli işleve sahiptir. Muhtarlarımız, mahalle ve köylerimizin sorunlarının çözümünde aktif rol oynayan, toplumun taleplerini yerel yönetimlere ve devlet kurumlarına ileten, demokrasimizin en değerli temsilcileridir.

Hamas: Kalıcı ateşkes başladı

Hamas’ın Gazze’deki lideri Halil el-Hayya “Bugün savaşın bitişini ve kalıcı ateşkesin başlangıcını ilan ediyoruz” dedi.