Okul Öncesinde Göz Muayenesi: Başarı İçin İlk Adım!

Op. Dr. KAMİK, “Çocuklarda sıklıkla gözyaşı tıkanıklığı, göz tembelliği ve görme bozukluğu gibi rahatsızlıklar görülebilir. Aileler bu sorunları her zaman fark edemeyebilir, bu yüzden okullar açılmadan önce mutlaka göz kontrolü yaptırılmalı” dedi. Ayrıca, görme problemi yaşayan çocukların derslerde geri kalabileceğini, erken teşhisle bu durumun kolayca çözülebileceğini belirtti.

Yılda bir kez yapılacak düzenli göz muayenesi ile çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim hayatına başlaması sağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kurban Bayramı Öncesi Uzmandan Beslenme Uyarısı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte beslenme alışkanlıkları konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Deniz Tamar, özellikle kırmızı et tüketimiyle ilgili vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nijerya’daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’nın Gurara bölgesinde dün meydana gelen yakıt tankeri patlamasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Sındırgı’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem! İstanbul ve Çevre İller de Sallandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, saat 22.48’de gerçekleşen Balıkesir depremi, yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Şanlıurfa’da 754 Bin Öğrenci Karne Aldı

Şanlıurfa’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyıl tatili nedeniyle Haliliye Konuklu İlkokulunda bir tören düzenlendi.