Şahin: Hedeflere inanacak vatandaş bırakmadınız

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, iktidar tarafından açıklanan yeni Orta Vadeli Program’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, OVP’de yer alan hedeflerin önceki yıllarda açıklanan tahminlerle karşılaştırıldığında önemli ölçüde değiştiğini belirtti. 2023 yılında 2026 için yüzde 5 büyüme ve yüzde 8,5 enflasyon hedeflendiğini hatırlatan Şahin, yeni programda 2026 büyüme hedefinin yüzde 3,3’e, enflasyon tahmininin ise yüzde 28,4’e yükseltildiğini ifade etti.

2024 yılı için yüzde 33 olarak açıklanan enflasyon hedefinin yüzde 44,4 olarak gerçekleştiğini, 2025 yılı için yüzde 17,5 olarak belirlenen hedefin ise yüzde 30,9 seviyesine ulaştığını aktaran Şahin, 2026 yılı enflasyon tahmininin de geçen yılki yüzde 16 seviyesinden yüzde 28,4’e çıkarıldığını söyledi.

Şahin, ekonomik hedeflerdeki değişimlerin yalnızca teknik tahmin sapmaları olarak değerlendirilemeyeceğini savunarak, ekonomi yönetiminin uygulamalarının sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

OVP’nin kamu bütçesi, özel sektör yatırımları ve ekonomik planlamalar açısından önem taşıdığını belirten Şahin, programda 2027 için yüzde 21, 2028 için yüzde 13,5 ve 2029 için yüzde 9 enflasyon hedeflendiğini kaydetti.

Şahin, geçmiş yıllardaki hedeflerin gerçekleşmelerden önemli ölçüde sapması nedeniyle yeni hedeflerin kamuoyu nezdindeki güvenilirliğinin sorgulanması gerektiğini ifade ederek, ekonomi yönetiminin önceki hedeflerin neden gerçekleşmediğine ilişkin açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Arazöz Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü envanterine dahil edilen arazözler, düzenlenen törenle görev yerlerine uğurlandı.

Rekabet Kurumunun Astor hakkındaki incelemesi

Astor Enerji A.Ş, Rekabet Kurumunun incelemesine ilişkin bilgi verdi.

Demokrat Parti, “Terörsüz Türkiye Komisyonu”ndan Çekildi

Demokrat Parti, TBMM’de kurulan “Terörsüz Türkiye Komisyonu”ndan çekildiğini açıkladı. Parti, kararın gerekçesi olarak hükümetin terörle mücadelede izlediği yöntemin “PKK’yı meşru aktör hâline getirdiği” iddiasını gösterdi.

Vali Şıldak: Eğitime Her Zaman Pozitif Ayrıcalık Tanımaya Devam Edeceğiz

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi Anaokulunu ziyaret ederek kurumsal çalışmalar hakkında bilgi aldı.