Şahin: Yasal dayanaktan yoksun ben yaptım oldu zihniyetini asla kabul etmiyoruz

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, hukuksuz ve yasal dayanaktan yoksun uygulamalar nedeniyle esnafın ve çalışanların büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek iktidarın uğranılan zararı vergi borçlarından mahsup etmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara sokaklarında esnafa yönelik uygulanan fiili baskıyı dile getiren Şahin, “Ankaralı esnaflarımızdan, hakları gasbedilen vatandaşlarımızdan feryat dolu mesajlar alıyoruz. Ankara’da, Çukurambar başta olmak üzere birçok bölgede esnafımızın iş yerleri NATO toplantısı gerekçe gösterilerek fiilen kapatılıyor” dedi.

İşin hukuki bir boyutu olmadığını belirten Şahin, “İşin en vahim tarafı ne biliyor musunuz? Ortada tek bir resmi yazı yok, hukuki bir tebligat yok! Güvenlik görevlileri esnafa gidip şifahi olarak ‘kapatacaksınız’ diyor.” açıklamasını yaptı.

Şahin, uygulamanın emekçileri de mağdur ettiğini belirterek “Bu yapılan apaçık bir hukuksuzluktur, esnafın ve o dükkanlardan evine ekmek götüren yüzlerce çalışanın mağdur edilmesidir. Yasal dayanaktan yoksun bu ‘ben yaptım oldu’ zihniyetini asla kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Babacan: “Devletin görevi yaşam tarzına müdahale etmek değil, yaşam tarzını korumak”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TV100’de yayınlanan ‘Eşit Ağırlık’ programına konuk oldu. Babacan; Gürkan Hacır, Kübra Par ve Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayarak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’da organik atıklardan mama ve kompost gübre üretimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gıda güvenliği ve sürdürülebilir çevre hedefleri doğrultusunda önemli bir projeyi hayata geçirerek organik atıklardan mama ve kompost gübre üretimine başladı.

Gürlek: Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir

Adalet Bakanlığının Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ payına ilişkin soruşturması kapsamında 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, 15 şüpheli gözaltına alındı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi.

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final maçında Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.