Sahipsiz Hayvanlar İle İlgili Çalışmalar Devam Ediyor

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Büyükşehir Belediyesine ait Bakımevinde Doğa koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü öncülüğünde verilen eğitimlere, ilçe belediyelerinin hayvan yakalama ve müdahale ekipleri ile veteriner hekimleri olmak üzere toplam 90 görevli katıldı.

Sahipsiz hayvanların toplanması ve kısırlaştırılması konularında katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verilirken; eğitimlerle, toplanan hayvanların sağlıklı bir şekilde rehabilitasyonunun amaçlandığı bildirildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Hasan Şıldak, “İlimizde bulunan bütün sahipsiz hayvanların belediyeler tarafından toplanarak bakımevlerine götürülmesi, buralarda kuduz hastalığına karşı aşılanması, kısırlaştırılması ve tedavi işlemleri sürecinin tamamlanması için belediyeler tarafından yürütülen çalışmaları koordine ediyoruz ve yakından takip ediyoruz. Öncelikle ilimizdeki bütün belediyelerin uygun kapasiteye sahip ve belirlenen şartları taşıyan bakımevleri ve doğal yaşam alanları oluşturması gerekiyordu, bu büyük ölçüde tamamlandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz de belediyeler tarafından yapılan çalışmaları destekleyecek. Bu çerçevede görevli personele eğitimler desteklerimiz arasındaydı. Biz sahipsiz hayvanlara ilişkin yapılan çalışmaların bütün süreçlerini yakından takip ediyoruz. Sürecin bir parçası olarak verilen bu eğitimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Şıldak, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile birlikte daha fazla gecikmeden sahipsiz hayvanlar sorununu Şanlıurfa’da ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını ve özellikle ilçe belediyelerinin bugün itibari ile sonuna yaklaşılan bu süreçte eksik kalan çalışmalarını tamamlayarak Ağustos ayı içinde tesislerini tam kapasiteyle hizmete açmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Alpay: Asgari ücretli maaşını hiç harcamadan biriktirse 16 yılda ev alabiliyor

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay, Türkiye’nin asgari ücrette Avrupa’nın çok gerisinde kaldığını söyledi.

Araghchi: Macron, ABD-İsrail saldırılarını kınamadı

İran Dışişleri Bakanı Seyyed Abbas Araghchi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırıları karşısındaki tutumu nedeniyle eleştirdi.

Karaköprü-Adıyaman Özel Maçta Olaylar Çıktı : Karşılaşma Tatil Edildi

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Faruk Çelik Stadı’nda bugün oynanan özel maç, ilk yarıda futbolcular arasında yaşanan tartışma ve gerginlik nedeniyle hakem tarafından tatil edildi.

Macron: Filistin’i resmen tanıyacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Filistin Devleti’ni tanımasına karar verdiklerini ve eylül ayında resmi bir açıklama yapacağını bildirdi.