Şanlıurfa Milletvekillerinin Ayrı Ziyaretleri “Koordinasyon” Tartışmasını Gündeme Taşıdı

ŞANLIURFA ( RHA) – Şanlıurfa milletvekillerinin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya farklı zamanlarda ve ayrı gündemlerle gerçekleştirdiği ziyaretler, kent adına yürütülen temsil ve koordinasyon süreçleri açısından değerlendirmelere konu oldu.

Milletvekili Abdurrahim Dusak’ın da yer aldığı heyetin Bakan Yumaklı ile yaptığı görüşmede; Siverek ve Hilvan terfi sulama projeleri, arazi toplulaştırma çalışmaları, soya fasulyesi üretiminde sulama altyapısının güçlendirilmesi, zirai ilaç satışlarının denetimi, birinci sınıf tarım arazilerinin korunması ve Şanlıurfa’ya hayvan hastanesi kazandırılması gibi başlıkların ele alındığı bildirildi.

Öte yandan Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’nın da Bakan Yumaklı ile ayrı bir görüşme gerçekleştirdiği, görüşmede Viranşehir ilçesinde planlanan Besi Organize Tarım Bölgesi başta olmak üzere tarım ve hayvancılık yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.

Her iki ziyaretin de içerik bakımından benzer politika alanlarını kapsaması dikkat çekerken, temasların ayrı ayrı yürütülmesi “kurumsal eşgüdüm” ve “bütüncül temsil” açısından tartışmaları da beraberinde getirdi.

Uzman değerlendirmelerinde, aynı ili temsil eden siyasi aktörlerin benzer alanlardaki talepleri farklı kanallar üzerinden iletmesinin, kamu politikalarında önceliklendirme ve kaynak planlamasında dağınıklığa yol açabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle daha koordineli ve ortak stratejiye dayalı bir temsil mekanizmasının önemine dikkat çekiliyor.

Milletvekillerinin ziyaretlerinin, Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımlarının artırılması ve kırsal kalkınma hedeflerinin güçlendirilmesi açısından önemli olduğu belirtilirken, sürecin daha etkin sonuç üretebilmesi için ortak çalışma ve eşgüdüm vurgusu yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

PTT Viranşehir Şube Müdürlüğü’nden Eş Başkan Serhat Dicle İnan’a Ziyaret

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde PTT Viranşehir Şube Müdürü Tuba Yıldırım, beraberindeki Murat Çitacı ile birlikte Viranşehir Belediye Eş Başkanı Serhat Dicle İnan’ı makamında ziyaret etti.

Kaçış Yok: 8 Suçlu Yurda İade Edildi

Bakan Yerlikaya: “Türk polisinden kaçamayacaklar”

Şanlıurfa ‘da kamyonet ile Jeep çarpıştı:1 yaralı

Şanlıurfa’nın Eyyubiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari araç ile jeep çarpıştı. Kazada henüz ismi öğrenilemeyen kamyonet sürücüsü ise yaralandı.

Harita ve Kadastro Odası’ndan 17 Ağustos depreminin 25.Yıldönümü açıklaması

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Fikret Çakır, 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.