Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Bir İhale Daha İptal Edildi

Şanlıurfa’da yapımı ve hizmete alınmasıyla gündemde olan Şehir Hastanesi’ne ilişkin ihale süreçlerinde yeni bir gelişme yaşandı. Hastanenin yemek hizmetleri ihalesinin iptal edilmesinin ardından, yaklaşık maliyeti 323 milyon 566 bin liranın üzerinde olan cerrahi alet alımı ihalesinin de iptal edildiği bildirildi.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında gerçekleştirilen satın alma süreçlerine ilişkin yeni bir ihale iptali gündeme geldi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Şanlıurfa Şehir Hastanesi Cerrahi Alet Alımı” ihalesinin kayıtlarında, ihalenin 2026/612729 ihale kayıt numarasıyla ve açık ihale usulüyle gerçekleştirildiği görülüyor. 19 kısımdan oluşan cerrahi alet alımının yaklaşık maliyetinin ise 323 milyon 566 bin 103 liranın üzerinde olduğu kayıtlara yansıdı.

Yemek ihalesinin ardından ikinci gelişme
Şehir Hastanesi’ne yönelik yemek hizmetleri ihalesi de daha önce kamuoyunun gündemine gelmişti. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 2026/1109967 ihale kayıt numarasını taşıyan yemek hizmetleri ihalesinin 15 Eylül 2026 tarihinde iptal edildiği ihale kayıtlarında yer aldı.

RHA Ajans’ın daha önce kamuoyuna taşıdığı yemek ihalesine ilişkin haberlerin ardından yaşanan iptal süreci, kentte kamu kaynaklarının kullanımı ve sağlık yatırımlarına ilişkin satın alma süreçlerini yeniden gündeme taşıdı. RHA Ajans, söz konusu ihalede teklif ve yaklaşık maliyet arasındaki farklara ilişkin iddiaları kamuoyuna duyurmuştu.

Cerrahi alet ihalesinin gerekçesi merak konusu
Yemek ihalesinin ardından cerrahi alet alım ihalesinin de iptal edilmesi, iptal gerekçesinin ne olduğu sorusunu gündeme getirdi.

İhale kayıtlarında cerrahi alet alımının iptal edildiği bilgisine ilişkin süreç yer alırken, iptal kararının gerekçesine dair ayrıntıların ilgili resmi ihale belgeleri üzerinden değerlendirilmesi gerekiyor.

Kamu kaynakları kullanılarak gerçekleştirilen yüksek tutarlı mal ve hizmet alımlarında; yaklaşık maliyet, teklif bedelleri, teknik şartname, ihale süreci ve iptal gerekçeleri kamuoyunun yakından takip ettiği başlıklar arasında bulunuyor.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ndeki cerrahi alet ihalesinin iptal gerekçesinin ve bundan sonraki süreçte yeni bir ihaleye çıkılıp çıkılmayacağının önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor.

Haber Ömer Dodanlı 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

DMM’den “Suriyelilere hastanelerde öncelik veriliyor” iddiasına yanıt

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında ortaya atılan, “Türk vatandaşı hastalardan sonra gelmelerine rağmen, geçici koruma statüsündeki Suriyelilere hastanelerde öncelik veriliyor” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

ENAG enflasyon verilerini açıkladı

ANKARA – ENAG’ın Nisan ayı enflasyon verilerine göre E-TÜFE Nisan ayında yüzde 5,02 arttı.

Karaköprü Belediyesi Merkez Kütüphanesi Açılışa Hazır

Karaköprü Belediyesi, ilçeye değer katacak olan Merkez Kütüphanesi’nin açılışını 27 Ekim Pazar günü saat 13:00’da gerçekleştirecek. Merkez Kütüphane, vatandaşların bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı.

Çakmak: “Hedefimiz istihdam alanlarının sayısını attırmak”

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımına başlanan fabrika sayısının arttığını belirterek hedefin yeni istihdam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.