Şanlıurfa’da Çiftçiye %85 Hibeli Fıstık Fidanı Desteği Başladı

Proje kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Akçakale İşletmesi’nde özenle üretilen, bıttım tohumundan yetiştirilmiş 1 yaşında tüplü fıstık fidanları çiftçilere sunulacak. Çiftçiler, %85 hibe desteği ile sağlanacak bu fidanları yalnızca %15 katkı payı (500 TL) ödeyerek temin edebilecek. Her çiftçiye 50 adet fıstık fidanı verilecek.

Başvurular 24 Kasım – 12 Aralık 2025 tarihleri arasında alınacak. Ön kayıt işlemleri, çiftçilerin ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi ile birlikte Tarımsal Hizmetler Dairesi’nin WhatsApp hattı olan 0530 843 50 78 numarasına başvurmalarıyla gerçekleştirilecek.

Başvuru yoğunluğuna bağlı olarak, 11. Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında 11–12 Aralık 2025 tarihlerinde fuar merkezindeki Tarımsal Hizmetler Dairesi standından yüz yüze kayıt da yapılabilecek.

Fidanların teslimi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eyyübiye İşletmesi (Eski Havaalanı ŞATEM Merkezi) üzerinden gerçekleştirilecek.

Yetkililer, projeyle birlikte hem fıstık üretimini yaygınlaştırmayı hem de yerli üretimi destekleyerek Şanlıurfa tarımına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bakan Tunç: Olayda sorumluluğu ve ihmali bulunanlar hakkında yargı gereğini yapacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi raporu doğrultusunda İzmir’deki olayda sorumluluğu ve ihmali bulunanlar hakkında yargının gereğini yapacağını bildirdi.

Aile Hekimlerine Yeni Yönetmelik Bilgilendirmesi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öznur Bulut Gazanfer ve ilçe sağlık müdürleri ile birlikte kentteki aile hekimliği birimlerini ziyaret etti.

Şanlıurfa ‘da Seyir halindeki traktör römorkunda yangın çıktı: Tonlarca pamuk kül oldu

Şanlıurfa’da seyir halindeki traktörün römorkunda çıkan yangında tonlarca pamuk kül oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar, çığ ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı.