Şanlıurfa’da Kadınlardan Gazze İçin Oturma Eylemi

Şanlıurfa’da bir grup duyarlı kadın, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının sesi olmak amacıyla anlamlı bir protestoya imza attı. “Dünyadaki en sağır edici ses; acı çeken milyonlarca mazlumun suskunluğudur” sloganıyla harekete geçen kadınlar, Urfa City AVM önünde bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Katılımcılar arasında her yaştan kadın bulunurken, özellikle gençlerin ilgisi dikkat çekti. Eyleme katılan kadınlar, Gazzede yaşanan zulme ve insan hakları ihlallerine sessiz kalmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Eylem sırasında ellerinde “Gazze’ye Sessiz Kalma”, “Zulme Karşı Ses Ver” ve “Mazlumların Sesi Ol” yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, Filistin’deki kardeşlerinin acısını paylaşmak ve dünyaya güçlü bir mesaj vermek istediklerini belirttiler.

Oturma eylemi sırasında yapılan dualar ve okunan ayetlerle, Gazze’de hayatını kaybedenlerin ruhlarına Fatiha gönderildi. Eylem, sessiz bir şekilde sona ererken, kadınlar bu tür etkinliklerle Gazze halkının yanında olduklarını ve zulme karşı durmaya devam edeceklerini belirttiler.

RHA AJANS 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da başlıyor

Dünyanın en eski Neolitik bölgeleri arasında bulunan Göbeklitepe ve Karahantepe gibi önemli alanlara ev sahipliği yapan Şanlıurfa Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Halfeti’de Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Halfeti ilçesinde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kablolar Yandı, Urfakart Durdu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) sahasında bulunan fiber altyapı hattında, nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın meydana geldi. Yangın sonucu fiber kablolarda ciddi hasar oluştu.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürüyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde yaptığı saldırıda bir Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.