Şanlıurfa’da Mor Menekşe ile Stresle Mücadele

Koku evinde onlarca esans arasında özellikle mor menekşeye dikkat çeken Korkmaz, “Stres bütün hastalıkların kaynağıdır. Mor menekşe kullanıldığında stres, kaygı ve uykusuzluk zamanla ortadan kalkar. Böylece birçok hastalığın önüne geçilmiş olur” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Korkmaz, miski amber, balina kusmuğu, menekşe, lale, gül ve kiraz gibi farklı esansları da orijinal şekilde sunduğunu ifade etti. Kokuların gram fiyatlarının 200 liradan başladığını aktaran Korkmaz, “Kokular ilaç gibi, her insanda farklı etki yaratıyor. Vatandaşlar kendileri için alıyor ya da sevdiklerine hediye ediyor. Streste dahi ile yarıyor” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın tarihi koku kültürünü yaşatmaya devam eden Korkmaz, mor menekşenin stresle mücadelede en etkili doğal yöntemlerden biri olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

DEVA Partili Şahin: Emekliye kaynak yok diyenler faize milyarlar aktarıyor

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın temmuz ayı iç borçlanma stratejisini eleştirerek, emeklilere ayrılan kaynakların yetersiz olduğunu, buna karşın faiz ödemelerinin büyük boyutlara ulaştığını söyledi.

Şanlıurfalı yüzücülerden Boğaz Yarışı elemelerinde gururlandıran başarı

ŞANLIURFA (RHA) – Kıtalar Arası İstanbul Boğazı Yüzme Yarışı elemeleri, Adana Yüreğir Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Organizasyona 10 kişilik kafileyle katılan Şanlıurfa Yüzme Akademisi sporcuları, elde ettikleri başarılı derecelerle dikkat çekti.

Akçakale ‘de Mehmet Yalçınkaya ‘dan gövde gösterisi

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın bugün ki seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü. Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar ve partililer ile binlerce kişinin katıldığı açılışta konuşan Başkan Yalçınkaya “Siyasette bu seçim bugün itibarıyla bitmiştir. Seçimi kazanacağız” dedi.

Cezaevlerinde “e-Avukat” dönemi başladı

Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla yüz yüze görüşmeye gerek kalmadan güvenli dijital altyapı üzerinden görüntülü görüşme yapabilmesini sağlayan “e-Avukat” uygulamasını hayata geçirdi.