Şanlıurfa’da Öğrenciler Teknolojinin Dünyasını Keşfetti

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da öğrencilerin bilim ve teknolojiyle buluşmasını sağlayan eğitim faaliyetleri sürüyor. Karaköprü Belediyesinin hizmete sunduğu Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, bu kapsamda TED Şanlıurfa Koleji öğrencilerini ağırladı. Merkezi gezen öğrenciler, uzay ve havacılık alanındaki teknolojik çalışmaları yakından tanıma fırsatı buldu.

Bilimi deneyimleyerek öğrendiler
Ziyaret kapsamında teknoloji laboratuvarlarını gezen öğrenciler, STEM eğitimleri, sanal gerçeklik uygulamaları ve üç boyutlu tasarım atölyelerinde düzenlenen etkinliklere katıldı. Uygulamalı eğitimler sayesinde öğrenciler, teknolojik gelişmeleri yakından tanırken bilimsel konuları deneyimleyerek öğrenme imkânı buldu.

Merkezdeki interaktif etkinliklerde öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik uygulamalara da yer verildi. Öğrenciler ayrıca bilim tarihine yön veren isimlerin çalışmalarının tanıtıldığı bölümleri inceleyerek bilimsel gelişmeler hakkında bilgi edindi.

Battani Bilim Merkezi öğrencileri ağırlamayı sürdürüyor
Karaköprü’de faaliyet gösteren Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, farklı eğitim kurumlarından öğrencileri ağırlayarak bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

Uygulamalı eğitim olanaklarıyla öğrencilerin bilimsel merakını desteklemeyi amaçlayan merkez, gençlerin uzay, havacılık, teknoloji ve inovasyon alanlarını yakından tanımasına katkı sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’ya 150 milyon TL’lik hibe desteği sağlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yaklaşık 150 milyon liralık hibe desteği sağlandı.

Kaymakam Şahin’den Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğüne Ziyaret

Haliliye Kaymakamı Dr. Muhammed Serkan Şahin, Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti.

Başkan Gülpınar, Viranşehir’de Vatandaşlarla Buluştu Ve Yatırımları İnceledi

İlçe gezilerini ara vermeden sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın son durağı Viranşehir oldu.  İlçede yatırımları yerinde inceleyen Başkan Gülpınar, esnafı da ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. ‘Sabır Şehri’nde sıcak ilgiyle karşılanan Gülpınar, hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Şanlıurfaspor Günün İkinci Antrenmanını Tamamladı

Şanlıurfaspor, günün ikinci çalışmasını saat 16.00’da gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.