Şanlıurfa’da Sanayi Üretimine Sabotaj Yapan Kişi Yakalandı

Şanlıurfa’da, 2 Ekim tarihinde 3.823 işyerinin bulunduğu Evren Sanayi Sitesi ile Akabe TOKİ konutları’da dâhil olmak üzere Elektrik akımının aktif olduğu sırada gerçekleştirilen sabotaj, sanayi bölgesinde enerji kesintilerine neden olurken bölgeye elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’e bağlı teknik ekipler olaya hızla müdahale ederek kısa sürede enerji akışını yeniden sağladı.

Toplam 9 bin aboneye enerji sağlayan trafo binasına yönelik sabotaj girişimi, yaklaşık bir milyon TL’lik maddi zarara yol açtığı belirtilmişti.

Olayın ardından trafo merkezine girerek sabotaj düzenleyen zanlı için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerimizce çalışma başlatıldı.

Kısa sürede zanlının kimliğini belirleyen ekipler düzenledikleri operasyonla şahsı yakaladı Emniyete götürülen M.B isimli şahsın yapılan uyap sorgulamasında “Güveni Kötüye Kullanma” Suçundan arandığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Meteoroloji’den denizlerde fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı yaptı.

Şanlıurfa’da suça ve suç işleyenlere yer yok

Vali Hasan Şıldak son 2 ve son 7 aylık asayiş ve güvenlik verilerini basınla paylaştı. Vali Şıldak toplantıda özellikle operasyon, denetim ve uygulamaların arttığına dikkat çekerek; “Suç işleyenlerin Şanlıurfa cadde ve sokaklarında bizim aramızda gezmesini istemiyoruz ve buna müsaade etmiyoruz” dedi.

Başkan Canpolat:”21 Adet Halı Sahayı Gençlerimizin Hizmetine Sunduk”

Gençliğe, spora ve sporcuya önem veren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle ilçeye 21 adet halı saha kazandırıldı.

Hava sıcaklığı salı gününden itibaren azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak, kuzey, iç ve batı kesimlerde azacalacağını bildirdi.