Siverek Belediyespor ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor Yeniden BAL Ligi’nde

Şanlıurfa’nın iki köklü futbol kulübü Siverek Belediyespor ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, 2026-2027 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), iki kulübün yeni sezonda BAL Ligi’nde yer alacağını açıkladı.

Şanlıurfa futbolunda yeni sezon öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Siverek Belediyespor ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, 2026-2027 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iki Şanlıurfa temsilcisinin yeni sezonda BAL Ligi’nde yer alması kesinleşti. Böylece kent futbolunda Bölgesel Amatör Lig heyecanı yeniden başlayacak.

Şanlıurfa’nın BAL’daki temsilcileri belli oldu

Siverek Belediyespor, ilçeyi Bölgesel Amatör Lig’de temsil ederken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor da kent adına ligde mücadele edecek.

TFF’nin 2026-2027 sezonuna ilişkin aldığı karar doğrultusunda iki kulübün BAL Ligi’nde yer alması, Şanlıurfa futbol kamuoyunda da yakından takip edilen gelişmeler arasında yer aldı.

Yeni sezon öncesinde kulüplerin kadro yapılanmaları, teknik ekip çalışmaları ve transfer politikaları da merak konusu oldu. İki takımın da sezon hazırlıklarını tamamlayarak BAL Ligi’nde başarılı bir sezon geçirmek için mücadele etmesi bekleniyor.

Hedef yeniden profesyonel lig

Bölgesel Amatör Lig, profesyonel liglere yükselme hedefi bulunan kulüpler açısından önemli bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Siverek Belediyespor ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’un da yeni sezonda üst sıraları hedeflemesi bekleniyor.

Şanlıurfa’da futbol altyapısının geliştirilmesi ve kentteki futbol kulüplerinin daha üst seviyelere taşınması açısından BAL Ligi’nde mücadele edecek iki temsilcinin performansı önem taşıyor.

2026-2027 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de Şanlıurfa’yı temsil edecek Siverek Belediyespor ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’un ligde nasıl bir performans sergileyeceği futbolseverler tarafından yakından takip edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Siverek Belediyespor 1-0 Onikişubat spor kulübü

Siverek Belediyespor 3. Haftayı kayıpsız kapattı.

ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN’A HAZIR

Şanlıurfa İl Müftülüğü, mübarek Ramazan ayı öncesinde il genelinde yapılacak çalışmalarla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların Ramazan ayını huzur ve düzen içerisinde geçirebilmesi amacıyla camiler, Kur’an kursları ve sosyal alanlar hazır hale getirildi.

Şanlıurfaspor – Iğdır FK Maçının Hakemleri Belli Oldu

Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında Şanlıurfaspor, Iğdır FK ile karşılaşacak. Müsabaka, Antalya bölgesinden hakem Batuhan Kolak tarafından yönetilecek.

Ayar-3 operasyonlarında 13 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 4 ilde “Ayar-3” operasyonlarında bir sahte altın atölyesinde yaklaşık değeri 50 milyon TL olan altınlar ele geçirildi. Operasyonlarda 13 şüphelinin yakalandı.