Siverek’te Şehit ve Gazi Derneğinden Sert Açıklama: İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

  Dernek yönetimi, kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunurken, tahliye sürecinin arka planına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, hizmet binasının üç bölümden oluştuğu belirtilerek, derneğin faaliyetlerini teras katında sürdürdüğü ifade edildi. Giriş katındaki iki dükkândan birinin yaklaşık 17 yıl boyunca yalnızca son 1,5 yıldır kiraya verildiği ve elde edilen gelirin derneğin giderleri için kullanıldığı öne sürüldü. Açıklamada, gelir-gider kayıtlarının denetime açık olduğu belirtildi.

Diğer dükkânın ise herhangi bir ticari amaçla kullanılmadığı, yaşlı şehit ve gazi yakınlarının teras katına çıkmakta zorlanmaları nedeniyle buluşma noktası olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Dernek açıklamasında, tahliye sürecinin Siverek Belediyesinde gerçekleştirilen personel alımlarına ilişkin sosyal medya paylaşımlarının ardından başladığı iddia edildi. Açıklamada, dernek başkanının oğlu Murat Ersin Gözcü’nün belediyedeki işe alımlarla ilgili eleştirilerinin ardından, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla önce deprem nedeniyle belediye hizmet binasına ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle, daha sonra ise dernek binasının amacı dışında kullanıldığı iddiasıyla tahliye işlemlerinin başlatıldığı öne sürüldü.

Açıklamada, yaşanan sürecin Bucak ailesiyle ilişkilendirilmediği, iddiaların yalnızca Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın tutumuna yönelik olduğu ifade edildi.

Dernek yönetimi ayrıca, kendileri hakkında gerçeğe aykırı haber ve paylaşımlarda bulunduğunu ileri sürdüğü bazı gazeteciler ile sosyal medya kullanıcıları hakkında hukuki ve yasal süreç başlatacaklarını duyurdu.

Öte yandan, açıklamada yer alan iddialar derneğin beyanı niteliğinde olup, Siverek Belediyesinin konuya ilişkin farklı bir açıklama yapması hâlinde buna da yer verileceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ÖSYM, EKPSS başvurularının başladığını duyurdu

2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) başvuruları başladı.

Başkan Çakmak, açık kapı uygulamasıyla vatandaşı dinliyor

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, tam gün açık kapı uygulamasıyla vatandaşı birebir dinleyerek sorunları çözüme kavuşturuyor.

MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mutlu, Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası Ödül Törenine Katıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ecz. Osman Mutlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Şampiyonası’nın ödül törenine katıldı.

Marmaris’teki depremde 1 vatandaş hayatını kaydetti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası 14 yaşında bir çocuk hayatını kaybederken 69 vatandaşın da yaralandığını duyurdu.