Siyasilerden Fatih Camisi’ndeki saldırıya kınama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yayımladığı mesajda “İstanbul Fatih Camii’nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadesine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın mesajı şu şekilde:

“Uğradıkları saldırı neticesinde yaralanan Fatih Camii imamımız Galip Usta Hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem kardeşimize geçmiş olsun diliyor, Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bu menfur saldırıyı lanetliyorum.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında şunları kaydetti:

“İstanbul Fatih Camii’nde yaşanan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Saldırıda yaralanan Galip Usta Hocamıza ve öğrencisi Bilal Erdem kardeşime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbimden acil şifalar diliyorum.  Ülkemizin, milletimizin huzurunu bozmaya çalışan karanlık odaklara devletimiz hiç bir zaman geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mesajında “Fatih Camii’nde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Bıçaklı saldırıya uğrayan cami imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta ve ibadeti için orada bulunan cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı kınıyorum.  Cami imamı Usta’ya ve Erdem’e Allah’tan şifa diliyorum. Bir Müslüman, Allah’a yönelen kimselerin ibadethanelerinde şiddete başvurmaz. Hele ki bunu Allah’ın büyüklüğü nü zikreden tekbire sığınarak asla yapamaz. Saldırının gerekçesinin derhal açıklığa kavuşmasını temenni ediyorum. Toplumu geren, dini ve milli hassasiyetlerini siyasi ihtiraslarına kurban edenler, bu gibi olaylardan ders almalı, Türkiye’yi karanlık yıllarına yeniden döndürmemelidir.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Son Dakika: Hatay’da 5.2 Büyüklüğünde Deprem

Hatay’ın Suriye sınırında, Saat 23.56 saatlerinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Enflasyon verisi sonrasında kıymetliler kayıpta

Altın dünkü seansta 2 ayın ardından 2000 dolar/onsun altına dönmüş oldu.2020 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, ABD’de açıklanan enflasyon verisi beklentileri aşması sonrası sert satış baskısına maruz kaldı.

Şanlıurfasporlu futbolcu Mbolula,Afrika Uluslar Kupası’nda

Astor Enerji Şanlıurfaspor futbolcularından Michel Mboula, Ocak 2024’te başlayacak Afrika Uluslar Kupası’nda ülkesi Gabon adına milli formayı giyecek.

MSB: Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.