ANKARA (RHA) – Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş’taki okul saldırısının ardından sosyal medya ve dijital mecralarda yapılan paylaşımların yakından takip edildiğini açıkladı.
Bakanlık açıklamasında, 81 ilde görev yapan 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı arasında kamu düzeninin ve güvenliğinin sağlanması amacıyla koordinasyon sağlandığı belirtildi.
Açıklamada, başta Telegram olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarında şiddeti öven, suçu ve suçluyu meşrulaştıran, korku ve panik oluşturmayı amaçlayan ve halkı yanıltıcı bilgi içeren paylaşımlar yapan kişiler hakkında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.
Cumhuriyet başsavcılıklarının kolluk kuvvetleriyle koordineli şekilde “sanal devriye” faaliyetlerini sürdürdüğü, suç unsuru içeren içeriklerin hızla tespit edilerek ilgili kişiler hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil adli süreçlerin yürütüldüğü kaydedildi.