Sözde Urfa tanıtımı da diğer illerin tanıtımına benzemiyor: “Biz bize” hasret giderme programı gibi olmuş

Şanlıurfa Dernekler Federasyonu’nun İstanbul’da düzenlediği tanıtım fuarı programı, Şanlıurfa’dan gelen Urfalılar ile İstanbul’daki Urfalıların katılımıyla gerçekleştirilen açılışla başladı. Etkinlik, Şanlıurfa’nın kültürel ve turistik zenginliklerini tanıtmayı hedeflese de açılış programı, “biz bize” yapılan bir organizasyonla başladı.

Etkinlik, Şanlıurfa’nın kültürel ve turistik zenginliklerini tanıtmayı amaçlasa da açılışın, katılımcıların İstanbul’daki Urfalılarla bir araya gelerek hasret gidermelerine olanak tanıdığı belirtildi.

Ancak, organizasyonun tanıtım anlamında etkisiz ve amatörce olduğu, Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sağlamadığı ifade edildi. Yapılan masraflara rağmen etkinliğin beklenen etkiyi yaratmadığı vurgulandı.
Katılımcılar, tanıtım yerine, daha çok sosyal bir buluşma fırsatını değerlendirdiklerini belirtti. Etkinliğin, aslında bir tanıtım programından çok, Urfalılar arasındaki hasretin giderildiği bir ortam oluşturduğuna dikkat çekildi.

Bu bağlamda, tanıtım etkinliğinin “hasret giderme” olarak tanımlanmasının daha uygun olacağı görüşü dile getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

“Barış-2025” deniz tatbikatı başladı

Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Barış-2025” (Aman-2025) adlı çok uluslu tatbikat Karaçi açıklarında başladı.

Şanlıurfa’dan İzmir Ve Antalya’ya Direkt Uçuşlar Başlıyor

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyenin destekleri ile SunExpress Hava Yolları, Şanlıurfa’dan İzmir ve Antalya’ya karşılıklı direkt uçak seferleri başlatma kararı aldı.

16 ilde FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-23″ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde FETÖ’ye yönelik son 4 günde devam eden “Kıskaç-23″ operasyonlarında 73 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Şanlıurfa’da Gazetecilere Saldırı: Mahmut Tanal’dan Tepki

Şanlıurfa’da sokak röportajı yaptıkları sırada üç gazetecinin sözlü taciz ve fiziki saldırıya maruz kaldığı iddiası kent gündemine oturdu.