TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği gıda güvenliği için imza kampanyası başlatıyor

İl Temsilciliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, gıda güvenliğinin sağlanmasının ancak üretimin her aşamasında görev yapan gıda mühendisleriyle mümkün olduğu belirtildi.

Açıklamada, gıda mühendislerinin üretim, depolama, lojistik, taşıma ve tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen tüm süreçlerde halk sağlığını korumaya yönelik görev yaptığı ifade edildi.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülen gıda kontrol hizmetlerinde mühendis istihdamının önemine vurgu yapılan açıklamada, Çalıştırılması Zorunlu Personel uygulamasının yalnızca yasal bir yükümlülük olmadığı, güvenli gıda üretiminin temel unsurlarından biri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ÇZP taban ücretine ilişkin açılan iptal davalarının meslek mensuplarının hak kaybına uğramasına ve gıda güvenliği açısından risk oluşturabileceğine işaret edilerek, mühendislerin özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi gerektiği bildirildi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, toplumun güvenli gıdaya erişim hakkına destek amacıyla başlatılacak imza kampanyasına meslektaşlarını ve vatandaşları katılmaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Trafikte denetim ve bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor

Balıkesir, Bolu, Muş, Yozgat Trafik Jandarması tarafından, yol kullanıcılarının güvenliği ve emniyeti için denetim ve bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor.

İran yeni liderini seçti: İsmi açıklanmadı

İran’da Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin ardından yeni lider belli oldu. Ancak yeni liderinin ismi güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

24 ilde 936 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 24 ilde düzenlenen operasyonlarda, vatandaşları 936 milyon liradan fazla dolandırdığı belirlenen 224 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 133’ü tutuklandı.

Şanlıurfa-İstanbul Uçağı Rötar Yaptı! Yolcular Çileden Çıktı

Ajet Havayolları’nın Şanlıurfa’dan İstanbul’a gidecek uçağının hareket saatinin bir buçuk saat gecikmesi yolcuların tepkisine neden oldu. Şanlıurfa Havalimanı’nda bekleyen yolcular, rötar nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve durumu protesto etti.