Trump ve Sisi, Pazartesi günü Gazze barış zirvesine başkanlık edecek

Mısır Devlet Başkanlığı, toplantının Pazartesi öğleden sonra Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil kenti Şarm El-Şeyh’te “20′ den fazla ülkeden liderlerin katılımıyla” gerçekleşeceğini açıkladı.

Görüşmenin amacı “Gazze Şeridi’ndeki savaşı sona erdirmek, Orta Doğu’da barış ve istikrarı sağlama çabalarını artırmak ve bölgesel güvenlik ve istikrarda yeni bir dönem başlatmak” olacak.

BM Genel Sekreteri António Guterres, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile birlikte zirveye katılacağını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da zirveye katılacağını doğruladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Şarm El-Şeyh’te olup olmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Hamas ise katılmayacağını belirtti.

Zirve, İsrail ve Hamas’ın son günlerde Şarm El-Şeyh’te yoğun dolaylı müzakerelerin ardından ateşkes ve esir takası anlaşması üzerinde anlaşmasının ardından düzenlendi. Çoğu sivil olmak üzere 67.000’den fazla Filistinli, İsrail’in Gazze saldırısında hayatını kaybetti. Savaş, Hamas liderliğindeki İsrail’e yönelik bir saldırının ardından başladı. Saldırıda 1.200 kişi öldü ve 251 kişi rehin alındı.

Mısır, Katar ve Türkiye’nin arabuluculuğunda ve ABD elçileri Steve Witkoff ve Jared Kushner’ın da katılımıyla yürütülen müzakereler, ateşkesi ve ardından Gazze’ye yapılan insani yardımların artmasını hızlandırdı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Babacan: Bu millet yoksulluğu da adaletsizliği de hak etmiyor

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek vatandaşların geçim sorunları yaşadığını ifade etti. Babacan “Bu millet yoksulluğu da adaletsizliği de hak etmiyor” dedi.

UNRWA: Gazze Şeridi’nin kuzeyinde çocuk felci aşılama kampanyası yeniden başlatıldı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyinde çocuk felci aşılama kampanyasının yeniden başlatıldığını açıkladı.

Sivasspor: 0 – Beşiktaş: 2

Beşiktaş, Süper Lig’in 23’üncü haftasında Sivasspor’u mağlup etti.

Gülpınar’dan Miting Teşekkürü

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, büyük Şanlıurfa mitingine katılan vatandaşlara teşekkür etti.