TÜİK- Ticari süt işletmelerince 944 bin 926 ton inek sütü toplandı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre; inek peyniri üretimi yüzde 3,1 arttı, ayran ve kefir üretimi yüzde 6,9 arttı, yoğurt üretimi yüzde 13,8 arttı, içme sütü üretimi yüzde 4,1 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 1,3 azaldı.

Bir önceki ay 930 bin 898 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında yüzde 1,5 oranında artarak 944 bin 926 ton oldu. 

Bir önceki ay 139 bin 862 ton olan içme sütü üretimi Ocak ayında yüzde 12,3 oranında artarak 157 bin 106 ton olarak gerçekleşti.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Avukat Serdar Tokdemir’ den Şanlıurfaspor ‘a Maddi destek 

Şanlıurfaspor, şampiyonluk yolunda kulübe maddi destek sağlayan Avukat Serdar Tokdemir’e teşekkür etti.

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu

Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emniyet Şanlıurfa’nın Narkotik bilançosunu açıkladı: Çok sayıda tutuklama

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nce son Ağustos ayında gerçekleştirdiği 278 operasyonda, gözaltına alınan 305 kişiden 48 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Şanlıurfalı Kick Boksçu Menan Şıhanlıoğlu Türkiye 1.’si oldu

2024 Spor Toto Türkiye Kick Boks Şampiyonası, Antalya’da devam ediyor. Büyük bir heyecana sahne olan şampiyonada, Şanlıurfalı kick boksçu Menan Şıhanlıoğlu büyük bir başarı elde etti ve Türkiye 1.’si oldu.