TÜİK – Ücretli çalışanlar Mayıs’ta yıllık yüzde 4,3 artışla 15 milyon 669 bin kişiyi aştı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Mayıs’ta geçen aynı ayına göre yüzde 4,3 arttı ve 15 milyon 30 bin 866 kişiden, 15 milyon 669 bin 792 kişiye yükseldi.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; Mayıs ayında ücretli çalışanlar yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,6 arttı, inşaat sektöründe yüzde 11,1 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 5,1 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışanlar Mayıs’ta aylık bazda yüzde 0,7 arttı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; Mayıs ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,5, inşaat sektöründe yüzde 0,9 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,7 arttı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Lübnan’dan İsrail’e sızma girişimi oldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan İsrail hava sahasına şüpheli bir sızma girişimi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türkiye’de 6.5 milyon çocuk şiddetli yoksulluk içinde

OECD verilerine göre, Türkiye’de şiddetli yoksulluk içinde 6.5 milyon çocuk var, her beş çocuktan biri yeterli ve besleyici gıdaya erişemiyor.

TÜİK- Ticari süt işletmelerince 1 milyon 22 bin 587 ton inek sütü toplandı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, 2026 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 artışla 1 milyon 22 bin 587 ton olarak gerçekleşti.

Bakan Tekin: Eğitim ailemize katılan 20 bin öğretmenimizin atama sonuçları açıklanmıştır

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim ailesine katılan 20 bin öğretmenin atama sonuçlarının açıklandığını bildirdi.