Harran Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü tarafından, Şanlıurfa’nın binlerce yıllık geleneksel mirasını yaşatmak ve öğrencilere bu kadim sanatı uygulamalı olarak tanıtmak amacıyla “Kadim Şehirde Kadim Sanat: Taş İşçiliği” başlıklı bir workshop gerçekleştirildi.
Turizm Fakültesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Nedim Bayuk, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Turizm Rehberliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Işık’ın katkılarıyla gerçekleştirilen programda, Şanlıurfa’nın geleneksel mimarisinde önemli bir yere sahip olan taş işçiliği sanatı tüm yönleriyle ele alındı.
“Geçmişi Ellerinde Şekillendir” mottosuyla düzenlenen atölye çalışmasında katılımcılar, geleneksel ustalık bilgisini yerinde gözlemleme ve taşın işlenerek sanata dönüşme sürecini uygulamalı olarak deneyimleme imkânı buldu. Taşbaba Madencilik’in desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, sert taşın sabır ve ustalıkla estetik eserlere dönüştürülme süreci uygulamalı olarak gösterildi.
Etkinlikte konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Nedim Bayuk, bu tür çalışmalarla Şanlıurfa’nın somut ve somut olmayan kültürel mirasının korunmasını amaçladıklarını belirterek, turizm öğrencilerinin bölgenin kültürel değerlerini sahada öğrenmesinin önemine dikkat çekti.
Açık havada gerçekleştirilen workshop, katılımcıların yoğun ilgisiyle ve memnuniyetle sona erdi. Harran Üniversitesi’nin, yerel kültür ve sanatları akademik çalışmalarla buluşturmaya yönelik faaliyetlerini sürdüreceği bildirildi.