UNICEF – Kız çocukları ve kadın sünnetinde çarpıcı artış

UNICEF tarafından açıklanan rakamlar, 2016 yılındaki 200 milyona kıyasla bugü n hayatta olan 230 milyondan fazla kız ve kadının sünnet edildiğini gösteriyor.
 

UNICEF Başkanı Catherine Russell, “Kadın sünneti kızların bedenlerine zarar veriyor, geleceklerini karartıyor ve hayatlarını tehlikeye atıyor. Ayrıca, daha fazla sayıda kızın daha genç yaşlarda, çoğu beşinci yaş günlerinden önce bu uygulamaya tabi tutulduğuna dair endişe verici bir eğilim görüyoruz. Bu, müdahale penceresini daha da azaltır. Bu zararlı uygulamaya son verme çabalarını güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.

UNICEF, uygulamanın BM’nin hedef tarihi olan 2030’a kadar ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların şu ana göre 27 kat daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Kadın sünneti dünya çapında yaygınlaşmıyor ancak dünyanın geri kalanıyla karşılaştırıldığında kadın sünneti uygulayan ülkelerde daha fazla kız çocuğu doğuyor.

BM kadın sünnetini yasaklayan bir kararı 2012 yılında almıştı.

Kadın sünneti vakalarının yaklaşık yüzde 60’ı (144 milyonu) Afrika’da meydana geliyor. Bunu 80 milyon ile Asya ve 6 milyon ile Orta Doğu izliyor.

UNICEF’e göre Somali, Gine, Cibuti, Mısır, Sudan ve Mali en yüksek yaygınlık oranlarına sahip.. UNICEF, bu ülkelerin aynı zamanda çatışma, iklim şokları ve gıda güvensizliği gibi diğer acil sorunlarla da uğraşan ülkeler olduğunu ve bunun da kız çocuklarına destek programlarının sunulmasını zorlaştırdığını söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Ekinci: Kadim şehrimizi Her Platformda tanıtmaya devam edeceğiz

Viranşehir Belediyesi, Şanlıurfa’da düzenlenen 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmalarına katılarak, ilçenin Tarih ve Kültürünü tanıttı.

Genç Millilerimiz Kadroda Hedef Gençlik Olimpiyatları

Türk hokeyinin genç yetenekleri, Hırvatistan’da düzenlenecek Açıkalan Hokey U16 5S Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı giyecek. Aysel Sezer, Şehriban Sezer ve erkeklerde Kemal Gözel, Milli takımımızın ilk iki sıraya girmesi durumunda Gençlik Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecekler.

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

TÜİK’in gazete ve dergi tirajlarının düştüğünü açıklaması basılı gazete ve dergilere ihtiyaç duyup duymadığımız sorusunu akıllara getirdi.

Yapışkan enflasyon

ABD TÜFE Ocak ayındaki %0,3’lük artışın ardından geçen ay %0,4 artarken, kiraların da dahil olduğu benzin ve barınma TÜFE’deki aylık artışa %60’ın üzerinde katkı sağladı.