Üniversite Hastanesinden Çıkan İlaçlar Ruhsatsız Sağlık Kabininde Ele Geçirildi

Şanlıurfa – Harran Üniversitesi Hastanesi’ ne ait olduğu tespit edilen bazı ilaçlar, Mersin’ de faaliyet gösteren ruhsatsız bir sağlık kabininde ele geçirildi. İlaçların, Sağlık Bakanlığı’na bağlı İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden yapılan incelemelerle hastaneye ait olduğu belirlendi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yaşanan durumu sert sözlerle eleştirdi. Tanal, “Bu sadece bir skandal değil, aynı zamanda bir suçtur,” ifadelerini kullanarak devlet kurumlarını göreve çağırdı. İlaçların kamu malı olduğuna dikkat çeken Tanal, bu durumun ciddi bir denetim eksikliği ve kamu sağlığını hiçe sayan bir liyakatsizlik örneği olduğunu belirtti.

“Devletin hastanesinden çıkan ilaçlar kayboluyor, kayıt dışına çıkıyor. Bu rezaletin üzeri örtülemez. Bu belgeli suç karşısında susanlar da suç ortağıdır,” diyen Tanal, başta Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere tüm yetkili kurumların sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Kamuoyuna yaptığı çağrıda, usulsüzlük, görevi kötüye kullanma, kamu malını kaçırma ve halk sağlığını suistimal gibi birçok suç unsurunun bulunduğunu vurgulayan Tanal, savcıları göreve çağırdı. “Bu işin peşini bırakmayacağız,” dedi.

Olayla ilgili resmi kurumlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan’dan Akçakale’ye ziyaret

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan ve beraberindeki heyet, Seçim çalışmaları kapsamında Akçakale İlçesinde esnaf ve kanaat önderlerini ziyaret ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Osman Eyyüpoğlu’ndan İftiralara Sert Yanıt: “Hukuki Süreç Başlattık”

Şanlıurfa’da Taş Saray Restoran ve Eyyüpoğlu ailesini hedef alan sosyal medya videosu gündem oldu. Osman Eyyüpoğlu, videoda yer alan iddiaları reddederek işletmenin noter sözleşmesiyle devralındığını belirtti.

Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki görev değişiklikleri kapsamında, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Özçelik, Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

BM: İsrail 15 Filistinli sağlık görevlisini ve kurtarma görevlisini tek tek öldürdü

BM, aralarında en az bir Birleşmiş Milletler çalışanının da bulunduğu 15 Filistinli sağlık görevlisi ve kurtarma görevlisinin, İsrail güçleri tarafından “tek tek” öldürüldüğünü ve sekiz gün önce Güney Gazze’de toplu mezara gömüldüğünü söyledi.