Şanlıurfa’da toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk ve vatandaşların yolculuk sırasında karşılaştığı zorluklar tepki çekiyor. Farklı günlerde ve farklı saatlerde çekilen fotoğraflar, kentteki ulaşım sorununu yeniden gündeme taşıdı. Vatandaşlar, yöneticilere makam araçlarını bırakıp toplu taşımayı kullanma çağrısında bulundu.
Şanlıurfa’da toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Farklı günlerde ve günün farklı saatlerinde çekilen fotoğraflar, toplu ulaşımda yaşanan sorunların yalnızca belirli saatlerle sınırlı olmadığını ortaya koyarken, vatandaşlar yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor.
Toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk ve yolculuk koşullarına tepki gösteren vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ve ilgili yöneticilere çağrıda bulunarak bir gün makam ve konforlu araçlarını bırakıp otobüslerle seyahat etmelerini istedi.
“Yazacağım hiçbir kelime o çileyi anlatamaz”
Toplu taşımada yaşanan sıkıntıları dile getiren vatandaşlar, sorunun yalnızca otobüs sayısıyla açıklanamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Urfa’da toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmek tam bir çile. Bu fotoğraflar farklı günlerde ve günün farklı saatlerinde çekildi. Yöneticileri bir gün konforlu araçlarını bırakıp toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ediyorum. Çünkü yazacağım hiçbir kelime o çileyi anlatamaz.”
Yeni otobüsler alındı, sorun neden çözülmedi?
Öte yandan Şanlıurfa’da toplu taşıma filosuna kazandırılan yeni otobüslerin de vatandaşların dile getirdiği yoğunluk ve yolculuk sorunlarını ortadan kaldırmaya yetmediği yönündeki eleştiriler dikkat çekiyor.
Bu durum, kentte ulaşım planlamasının yeterliliği konusunda soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Otobüs sayısı mı yetersiz, sefer aralıkları mı uzun, güzergâh ve kapasite planlamasında mı sorun var? Yoksa uygulamada ve yönetim anlayışında mı eksiklik bulunuyor?
Vatandaş artık açıklama değil, çözüm istiyor
Şanlıurfa’da her gün toplu taşıma kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, yaşanan sorunların geçici düzenlemelerle değil, kapsamlı bir ulaşım planlamasıyla çözülmesini istiyor.
Gözler şimdi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Dairesi Başkanlığına çevrildi. Vatandaşların temel beklentisi ise açık: Daha fazla otobüs kadar, daha sık sefer, doğru kapasite planlaması ve insan onuruna yakışır ulaşım koşulları.
Şanlıurfa’da ulaşımın temel sorunu sistemde mi, planlamada mı, yoksa uygulamada mı? Bu sorunun yanıtını bekleyen vatandaşlar artık aynı manzaralarla karşılaşmak istemiyor.