Urfa’daki deprem konutlarında sorumluluk karmaşası!

MURAT KURUM, TOPU AFAD VE DEDAŞ’A ATTI!

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın Şanlıurfa Eyyübiye’de depremzedelere teslim edilen 6. Etap konutlarındaki eksikliklere ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakan Murat Kurum, sorumluluğu AFAD ve elektrik şirketi DEDAŞ’a attı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi’nde depremzedelere teslim edilen 6. Etap konutlarındaki eksiklikler, CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafından Meclis gündemine taşındı. Tanal, vatandaşların düzenli aidat ödemelerine rağmen binalarda temizlik yapılmadığını, asansörlerin çalışmadığını, çöplerin toplanmadığını, bina çevresinde ışıklandırmaların yetersiz olduğunu ve içme suyu olarak kuyu suyu verildiğini belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi yöneltti.

BAKAN MURAT KURUM CEVAP VERDİ, AFAD’I İŞARET ETTİ

Tanal’ın soru önergesine cevap veren Bakan Murat Kurum, konutların kendisine bağlı TOKİ tarafından inşa edilip, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan AFAD’a teslim edildiğini belirterek, konutların yönetimi ve sürecin takibinin AFAD’ın sorumluluğunda olduğunu savundu. Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi Batıkent Mahallesi 6. Etap Konutları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) teslim edilmiş olup, gerekli site yönetimi vs. kurulumu ve sürece ilişkin bilgiler AFAD tarafından takip edilmektedir.”

DEDAŞ’I SORUMLU TUTTU
Bakan Murat Kurum, elektrik ve aydınlatma eksikliklerinden ise özel elektrik şirketi DEDAŞ’ı sorumlu tuttu. Kurum, konuya ilişkin “Site içerisindeki sokak aydınlatmaları çalışır durumdadır. Yol aydınlatmaları Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından henüz devreye alınmadığı bilinmektedir” açıklamasını yaptı.
Vatandaşların asansörlerin kapalı olduğu yönündeki şikâyetlerine değinen Murat Kurum, asansör bakımının üretici firma tarafından yapıldığını, asansörlerin çalışır durumda olduğunu savundu.

TEMİZ SU TEMİNİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Depremzedelere sağlıklı içme suyu teminine yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan Murat Kurum, şunları aktardı:
“Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi Batıkent Mahallesi 6. Etap Konutları için içme suyu temini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait su deposundan sağlanmakta olup, ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait deponun beslenebilmesi ve tüm etaplara sağlıklı su götürülmesi adına çalışmalar devam etmektedir.”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Eyyübiye Belediye Başkanlığı’nın çöp toplama hizmetine ilişkin savunmasını da şöyle aktardı:
“Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan Batıkent Mahallesi, 6. Etap deprem konutlarına 25 adet konteyner yerleştirildiği, evsel atıkların bu konteynerler aracılığıyla düzenli olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi katı atık ve bertaraf tesisine taşındığı belirtilmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Halfeti-Birecik Karayolunda Feci Kaza: 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Yaralı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi ile Birecik ilçesini birbirine bağlayan karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirirken, 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili jandarma ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.

Vali Hasan Şıldak Duyurdu: GAP Havalimanı Yolu Işıl Işıl Olacak

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, şehir merkezi ile GAP Havalimanı’nı birbirine bağlayan Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolunda sürdürülen aydınlatma çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 18 kilometrelik güzergâh kesintisiz şekilde aydınlatılacak.

Rüşvetle Personel alımı tartışmaları devam ediyor: Karadağ ‘dan yeni açıklama

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne yönelik personel alım iddialarına ilişkin açıklama yaparak AK Parti İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi’yi sert sözlerle eleştirdi. Karadağ, işsiz gençlerin sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Genel Merkez Önünde “Haram Araç” Yazıları Sosyal Medyada Gündem Oldu

CHP Genel Merkezi önünde bazı araçların üzerine yazıldığı öne sürülen ifadeler sosyal medyada gündem oldu.